19
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Öğrenciler sandık başına gitti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ndeki öğrenciler sandık başına gitti. 

Tavşanlı'da faaliyet gösteren ilk ve orta dereceli okullarda seçim heyecanı yaşandı. Sandık başına giden öğrenciler kendilerini temsil edecek olan arkadaşlarını seçti. Okul temsilcilerini seçen öğrenciler, ilçe temsilcisini seçmek için yine sandık başındaydı. Tavşanlı Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda öğrencilerden oluşacak 5 kişilik İl Öğrenci Meclisi için seçim yapıldı. 

Oy kullanma işlemleri öncesinde aday öğrencilere propaganda konuşması hakkı verildi. Bu sırada adayların siyasetçilere taş çıkartan propaganda konuşmaları dikkatle dinlendi. 

Propaganda konuşmalarının ardından oy kullanma işlemlerine geçildi. İl Öğrenci Meclisi için 8 aday yarıştı. Oy kullanma işlemlerine Tavşanlı'nın uzak köylerinden gelen öğrenciler de katıldı. Oy kullanmak için gelen minik öğrencilerin ise heyecanlı bekleyişi dikkatlerden kaçmadı. 

Oy kullanma işlemleri bitip sıra sandıkların açılmasına geldiğinde adaylar farklı bir heyecan yaşadı. Değerlendirme sonucunda meclisteki 5 kişi şu öğrenciler oldu: Gamze Canbaz (Özel Yıldız Lisesi) 16 oy, Merve Doğanbaş (Arslanbey İlköğretim Okulu) 13 oy, Fatma Eryılmaz (İstiklal İlköğretim Okulu) 9 oy ve kurayla 8'er oyla Ömer Faruk Çetin (Ressam Abdullah Taktak İlköğretim Okulu) ile Mehmet Kocabaş (Atatürk Anadolu Lisesi).
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 17:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?