18
Mayıs
2024
Cumartesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Öğretmenlere seminer

Simav'da, öğrenme zorluğu çeken öğrencilerle çabuk öğrenen öğrencilerin eğitimlerinde yaşanan sıkıntıları asgariye indirmek için, öğretmenlere seminer verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Fatih İlköğretim Okulu’nda düzenlenen seminerde öğretmenlere, Kütahya Zihinsel Engelliler Okulu Müdürü Arif Aslan tarafından konuyla ilgili bilgiler verildi. Seminere 16 ilköğretim okulundan toplam 18 öğretmen katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Uzun, ilçede eğitimin kalitesini yükseltmek için başladıkları bir dizi projenin devam ettiklerini bildirerek, "Öğretmen arkadaşlarımızın karşılaştığı en büyük meselelerin başında, zeka seviyeleri değişik öğrencilerin aynı sınıfları paylaşmaları geliyor. Bazı öğrenciler çok çabuk öğrenirken, bazılarının öğrenme zorluğu çektiği gözleniyor. Öğrenme zorluğu çeken öğrenciler kendilerini kenara itilmiş gibi hissedip eğitimden geri düşüyor. Bu durum hem okul, hem de ilçe genelinde eğitimde kaliteyi etkiliyor. Öğretmen arkadaşlarımızın çabuk öğrenen öğrencilerle geç öğrenen öğrenciler arasında yaşanan bu sıkıntıyı gidermeleri için, böyle bir seminer düzenlemeyi uygun bulduk" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 14:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?