29
Mayıs
2024
Çarşamba
TAVŞANLI - KÜTAHYA

OSB'de yıl sonu değerlendirmesi

Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mütevelli Heyeti OSB'deki 2008 yılı son durumu görüşmek amacıyla Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

Kaymakam Mehmet Suat İlhan'ın başkanlık yaptığı toplantıya, Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Uysal, Belediye Meclis Üyesi Nevzat Şirin ve Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri iştirak etti.

Toplantıda, OSB Bölge Müdürü Mehmet Sezer heyete, gelinen son nokta hakkında bilgilendirmelerde bulundu. OSB'nin alt yapı ihalesi ile enerji projeleri, ikinci etap kamulaştırmaları ve su deposu yerlerinin ele alındığı toplantıda, Sezer şunları söyledi: "Kütahya TEDAŞ, Bölge Müdürlüğünce projede düzeltilmesi istenilen hususlar müelliye yaptırılıp, Kütahya'dan onay alındı. Dosya bakanlığa gönderildi. İhale dosyası hazırlıkları yapılıyor. Kamulaştırma yerleri ve intifak kurulacak yerler belli olunca, kamu yararı kararı alınıp kamulaştırmaları yapılacak. Bu işlemler bitince dosya ihaleye hazır hale gelecek."

İkinci etap kamulaştırma kapsamında 12 özel şahıs yerinin kamulaştırıldığını aktaran Sezer, OSB'nin su deposu yeri ile ilgili olarak ise şunları kaydetti:"Su deposu yeri orman sahası içinde kaldığından Kütahya Orman Şube Müdürlüğü'nden müsaade alınması için dosya hazırlandı. Oda vizesinden geçti. Arazide keşif yapıldı. Kütahya Bölge Müdürlüğü incelemesinden sonra ücreti yatırılıp izin alınmış olacak. Ayrıca depo yeri için orman sahası dışında araştırma yapılıyor."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 17:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?