29
Mayıs
2024
Çarşamba
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Piknikçilere 'yangın' uyarısı

PİKNİKÇİLERE 'YANGIN' UYARISI

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte piknik yapanların sayısı da çoğaldı. Ormanlık alanlara giderek piknik yapan vatandaşlara Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Göksel Gök uyarılarda bulundu. Gök, havaların sıcak olmasının orman yangınları açısından risk oluşturduğunu söyledi.

Gök; “Biz dumansız piknik yapılmasını istiyoruz” diyerek vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Yangınların büyük çoğunluğunun insan hatasından kaynaklandığını belirten Gök, “Dikkatsiz ve ihmal sonucu yangınlar meydana geliyor” dedi.

Gök, vatandaşların yangın tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarında veya duman gördüklerinde ücretsiz olan “Alo 177” yangın ihbar hattını aramalarını istedi. Gök, 4 adet yangın gözetleme kulesi, 6 tane değişik arazöz ekibi, 10 hizmet aracı ile hizmette olduklarını belirtti.

Gök, rastgele ormanlık alanlarda piknik yapılmasını tavsiye etmeyerek piknik alanı olarak belirtilmiş yerlerde piknik yapılmasını önerdi. Pikniklerin sulak alanlarda yapılmasını tavsiye eden Gök, piknik sonrasında her türlü tedbirin alınmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2011 Cuma 15:40:04
Güncelleme :8 Temmuz 2011 Cuma 15:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?