27
Mayıs
2024
Pazertesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Rektör hayırseverlerden destek istedi

Tavşanlı'ya gelen Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, ilçede fakülte kurulması için büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'nda yapılması planlanan projeler hakkında görüşmelerde bulunmak için Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Birol Elevli, Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mesut Kaplan ve oda temsilcileri ile Tavşanlı'da bir toplantı yapan Önce, "Üniversitemizin en büyük birimlerinden birisi olan Tavşanlı'da fakülte kurabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bugün burada devam eden bir eğitim bloğunun yapılması için Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır'dan söz aldık" dedi.

Tavşanlı'daki dernek başkanlarından DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'nun ihtiyacı olan sosyal tesis için destek sözü aldıklarını belirten Güner Önce, "Bu projeler bu yaz tamamlanmış olacak. Eğitim sektörü çok önemli. İlçeye ekonomik anlamda da büyük kazançlar getirecektir. Öğrenci sayımız her geçen gün artıyor. Bu bağlamda kampüs alanının da geliştirilmesi şart. Tavşanlı'da her zaman olduğu gibi bu projelere destek olunacağına inanıyorum" diye konuştu.

Büyük projelerin ortak akılla kazanıldığına işaret eden Rektör Önce, durumu iyi olan iş adamı veya vatandaşların da derneğe destek olmasını istedi. Tıp Fakültesi'ndeki gelişmelere de değinen Prof. Dr. Güner Önce, 34 öğretim üyesiyle devam eden eğitimin yanı sıra hazırlanan projelerin de gündemde olduğunu ifade ederek, "Üniversitemize 44 poliklinik daha kazandıracağız ve bu sayede çok sayıda öğretim üyesi de üniversitemizde eğitim ve sağlık hizmetine başlayacak. Eğitim bloklarının yapılması için ihale süreci tamamlandı. Bu arada ayrı bir hastane inşaatı yaparak kapasitemizi 600 yatağa çıkartacağız. Ayrıca devam eden 400 yataklı fizik tedavi ünitesi yerli ve yabancı hastalara hizmet verecek. Bu sayede Kütahya ekonomisine de katkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 13:46:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?