25
Mayıs
2024
Cumartesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Risk grubuna aşı başladı

TAVŞANLI’YA DOMUZ GRİBİ AŞILARI GELMEYE DEVAM EDİYOR

Dünyada ve Türkiye'yi etkisine alan salgın hastalık domuz gribine karşı (H1N1 virüsü) domuz gribine karşı geliştirilen aşılar ilçeye gelmeye devam ediyor.

Bu çerçevede ikinci risk grubu olan grubu olan 0-5 yaş ve kronik hastalığı bulunan yetişkinlerde aşılama çalışmaları Tavşanlı'da da başladı.

Aşı yaptırmak isteyenler ilçedeki sağlık ocaklarına giderek aşılarını yaptırabiliyor.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan İlçe Sağlık Grup Başkanı Kemal Gülmez, Salı günü ilçeye gelen aşıları ikinci risk grubu olan 0-5 yaş ve kronik hastalığı bulunanlara uygulanmaya başladığını duyurarak, "Öncelikle 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklara arkasından kronik hastalıkları bulunan, kalp yetmezliği, kalp kapak ameliyatı olan hastalara, böbrek, karaciğerinden hastalığı ve nörolojik rahatsızlıkları bulunanlara, bağışıklık sistemi bas-kılanmış olan kanser gibi streoid kullananlara ve 18 yaşından küçük olup da sürekli aspirin alanlara bu aşılar yapılacaktır. Bunların dışındaki rahatsızlıkları bulunan hastalar risk grubu içerisinde değildir" dedi.

Gülmez, hamilelere yönelik hazırlanan aşıların ise henüz ilçeye gelmediğini söyleyerek bu aşıların temin edilir edilmez uygulamaya başlanacağını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 10:19:01
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 12:22:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?