25
Mayıs
2024
Cumartesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Şehide yürek yakan veda

ŞEHİT BABASINDAN OĞLUNA EN ACI VEDA

Siirt'in Pervari İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Bahtiyar Yalınca, memleketi Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Köseler Köyü'nde toprağa verildi. Helallik için evinin önüne getirilen şehidin naaşını gören Baba Ahmet Yalınca'nın "Oğlum sana doyamadım. O benim Bahtiyarımdı" feryadı yürekleri dağladı.

Siirt'in Pervari ilçesinde teröristlerce askeri noktaya ateş açılması neticesinde şehit düşen Jandarma er Bahtiyar Yalınca'nın cenazesi Memleketi Kütahya'nın Tavşanlı ilçesin bağlı Köseler köyüne getirildi. Siirt'ten askeri uçakla Kütahya Hava Eğitim Tugay Komutanlığı'na getirilen şehidin naaşı, ambulansla doğum yeri lolan Tavşanlı ilçesine bağlı Köseler köyüne getirildi. Baba ocağına getirilen şehidin er'in cenazesini gören anne Hayriye ve baba Ahmet Yalınca göz yaşlarını tutamadı. Duaların okunmasının ardından şehit için hellallik istendi. Bu sırada baba Ahmet Yalınca'nın feryadı yürekleri dağladı. Şehidin cenazesini görünce sinir krizi geçiren baba Yalınca, "Oğlum sana kıyamam. Daha sana doyamadım. O benim Bahtiyarım" dedi.

Baba ocağındaki alınan helalliğin ardından cenaze, Köy Mezarlığı'na götürüldü. 2 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, askeri erkan de yer aldı. İkindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Şehidin cenazesi göz yaşları eşliğinde toprağa verildi.

ŞEHİT BABASINDAN OĞLUNA EN ACI VEDA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2010 Cuma 17:52:03
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 04:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?