26
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Süt inekçiliği projesine 46 müracaat

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın olağan toplantısında, para ve yakacak yardımlarıyla malzeme alımları ve Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında yapılan başvurular ele alındı.

Tavşanlı Kaymakamı Erol Türkmen’in başkanlığını yaptığı toplantıda, özellikle SRAP çerçevesinde yapılan başvurular ve çalışmalar görüşüldü. Tavşanlı’ya bağlı 5 köyden toplam 46 kişinin müracaat ettiği süt inekçiliği projesinin konuşulduğu toplantıda, projeyi değerlendirme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

SRAP çerçevesinde köylerden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuruda bulunan 46 kişinin dosyalarının projeye uygun olup olmadığı konuşulacak. SRAP projesi kapsamında şimdiye kadar 200 kişilik projeye onay verildi. Toplantıda Ağaköy, Akçaşehir, Derecik, Karaköy ve Gölcük Köyü’nden yapılan 46 kişilik süt inekçiliği projenin görüşmesi yapılırken, vakıf yardımlarıyla ilgili 114 dosya görüşülüp karara bağlandı. Vakfın haftalık olağan toplantısında bir kişiye yakacak yardımı olmak üzere 100 kişiye 100’er YTL nakit yardımı yapılması kararlaştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 12:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?