24
Mayıs
2024
Cuma
TAVŞANLI - KÜTAHYA

'Süt üretimini AB normlarına çekmek zorundayız'

Tavşanlı'da düzenlenen toplantıda, Tarım Bakanlığı yetkilileri, süt üretiminde AB’ye uyum sürecinde yapılacak çalışmalar hakkında çiftçilere bilgiler verdi.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan TEBGEM Şube Müdürü Mustafa Darçın, hükümetin tarım desteklemelerine büyük önem verdiğini kaydederek, "Tarım Bakanlığı, özellikle kooperatif yatırımlarına destek veriyor. Kooperatifler kanalıyla ülkemizdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu noktada süt sığırcılığı, koyunculuk ve arıcılık alanında verilen destekler sürüyor. Çiftçilerimizin bu desteklerden yararlanmalarını istiyoruz. Köylerimizde gebe düve dağıtımı devam ediyor. Süt üretimine verilen destek ciddi manada önem taşıyor. Ancak süt fiyatları konusunda son zamanlarda sıkıntı yaşanıyor. Daha önce 45 - 50 kuruş olan sütün fiyatı 30 kuruşa geriledi. Bunun çok çeşitli sebepleri var. Yalnızca bakanlığımızın çalışmalarından doğan bir sonuç değil. Bu sıkıntının aşılmasına çalışılacak. Süt üretimini AB normlarına çekmek zorundayız. Bunun için büyük işletmeler halinde süt üretimini gerçekleştirmeliyiz. AB normlarına uygun hijyenik üretim sağlamalı" dedi.

Toplantıya katılan üreticiler, bakanlık yetkililerine projeler hakkında sorular sordu. Toplantıya Tarım Bakanlığı’ndan çok sayıda yetkili, AKP Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu ve üreticiler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 15:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?