16
Mayıs
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tavşanlı doğalgaza kavuşuyor

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi doğalgaz çalışmalarına başladı.

Şehir merkezinde ilk defa İstasyon Caddesi'nde ısınma amaçlı olarak hat döşeme çalışmaları yapılan doğalgazla ilgili daha geniş kapsamlı bir çalışma için ölçümler yapılıyor. Çinigaz firmasıyla Tavşanlı Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği ölçüm çalışmaları başlarken doğalgazın şehir içi dağıtım hattıyla ilgili olarak yer tespiti ve hat güzergahı ile ilgili tespitlere başlandı.

Dağçeşme Mahallesi'nden başlayarak Moymul Mahallesi ve Kavaklı Mahallesi içerisinde bulunan Tunçbilek Caddesi'ne inecek olan ana hat, daha sonra şehir merkezine dağıtılacak.

Tavşanlı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Çini Gaz firması bünyesindeki ekipler Dağçeşme Mahallesi'nde doğalgaz hattıyla ilgili güzergah tespiti için çalışma yaptı. Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Tavşanlı'ya doğalgaz getirilmesinin ilk etapta hava kirliliğinin ortadan kaldırılmasında önemli bir rol oynadığına dikkati çekti. Başkan Çakır, "Tavşanlı gelişen ve hızla büyüyen bir şehir. Her anlamda geleceğe yatırım yapmayı amaçlayan bir belediye olarak, sanayi amaçlı kullanılabileceği gibi evlerde de çok amaçlı olarak kullanılabilecek olan doğal gaz çalışmalarına başlamak üzereyiz. İstasyon Caddesi'nden sonra tüm Tavşanlı'yı kapsayacak olan bu çalışma ilçemiz adına büyük bir yatırımdır" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 13:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?