22
Mayıs
2024
Çarşamba
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tavşanlı hayvan pazarı kapatıldı

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, hayvan pazarı oluşabilecek her hangi bir hastalık riskini ortadan kaldırmak amacıyla kapatıldı. 

Hayvan Pazarı'nın Tavşanlı İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon kararıyla Kurban Bayramı öncesinde hayvan sirkülasyonun fazla olması nedeniyle her hangi bir hastalığının yayılmasının önlenmesi ve hijyen dezenfeksiyon işlemlerinin yapılması amacıyla kapatıldığı bildirildi. 

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hazım Demirhan, herhangi bir hastalığın görülmediğini ancak hayvan sirkülasyonu nedeniyle bir risk oluşabileceğinden ötürü pazarın kapatıldığını vurguladı. 

Veteriner Demirhan, pazarın dezenfekte çalışmalarının da başladığını dile getirerek, "Risklerin tamamen ortadan kaldırılması için başlatılan dezenfeksiyon çalışmalarının tamamlanmasıyla beraber İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon kararıyla tekrar açılacak. Şu an itibariyle ne zaman açılacağı kesinlik kazanmadı. Bu noktada en önem verdiğimiz husus riskin tamamen ortadan kalkması" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 13:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?