24
Mayıs
2024
Cuma
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tavşanlı leblebisi artık Avrupalı

geniş tanıtma ve yeni ihracat bağlantılarının yapılması imkanı bulduklarını belirterek, "Tavşan-lı Leblebisi artık Avrupalı" dedi.
Tavşanlı Leblebiciler Odası Başkanı ile birlikte törene katılan Leblebici işadamı Zeynel Korkmaz da, Arap ülkelerine, Türk devletlerine ihracatlarının sürdüğünü, ancak Avrupa’da bu ödülle ilk kez tanışan kişilerle karşılaştıklarını, ticaret lideri kulübü üyeleriyle, yeni bağlantı görüşmeleri yaptıklarını açıkladı.
Tavşanlı Leblebiciler Odası Başkanı Ali Uysal konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Tavşanlı Leblebisine layık görülen uluslar arası ödülün sevincini paylaşmak ve ilçemiz için yepyeni bir ufuğa birlikte başlamanın mutluluğunu duyu-yorum.
Fransa’nın Paris şehrinde, en büyük otellerinden biri olan Meridyen Otelinde, 100 kuruluşun temsilcisinin katıldığı ödül töreninde, Tavşanlı ve Tavşanlı leblebisi haklı bir gurur yaşadı.
100 kuruluşun katıldığı ödül töreninde, Tavşanlı leblebisini tanıtma imkanı bulduk. Leblebimiz çok büyük bir ilgi gördü. Bütün katılımcılara buradan götürdüğümüz leblebileri ikram ettiğimizde pek çok kişi leble-biyi hayatlarında ilk kez tadıp çok beğendiklerini söylediler.
İkili görüşmelerimiz de oldu. Ödül Türkiye’den bir de mobilya ile ilgili Kayseri’den bir kuruluşa verildi.
Bu ödülün web sitemiz ile başlayan dünyaya açılmamızın bir adım ilerisi olduğunu ve ardından belki de yöremizi kalkındıracak bağlantılar getir-mesini umuyoruz "
Paris’te Meridyen Otelinden ödülle dönen Tavşanlı Leblebiciler Odası Başkanı Ali Uysal, yaptığı açıklamada, uluslar arası ticaret liderleri kulübü tarafından düzenlenen ödül töreninde leblebinin büyük ilgiyle karşılandığını, leblebi ikram ettikleri Fransızların çok beğendiklerini söyledi.
Tavşanlı’da büyük sevinçle karşılanan ödül ile ilgili olarak, ödülle dönen Leblebiciler Odası Başkanı Ali Uysal için Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odasında da bir toplantı düzenlenerek Tavşanlı ekonomisi için oldukça önemli bir adımın atıldığı ifade edildi.
Türkiye’nin ilk Leblebiciler Odası, Tavşanlı Leblebiciler Odasına, leblebi ile ilgili çalışmalarından dolayı Uluslar arası Ticaret Liderleri Kulübü tarafından 2003 kalite ödülleri kapsamında, ödül ve belge verileceği bildirilmişti.
Tavşanlı leblebisine, patent alınması ve bir web sitesi ile dünyaya açılmasının ardından, değişik ülkelerden gelen talepler yanında uluslar arası ticaret liderleri kulübünün, kalite ödülüne layık görüldüğü
Hasan Hüseyin Çakmak
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2003 Salı 16:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?