22
Mayıs
2024
Çarşamba
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tavşanlı Leblebisi Şam'ı feth etti

Tavşanlı Leblebiciler Odası ile Ticaret ve Sanayi Odası, 23-26 Haziran’da Suriye’nin Başkenti Şam’da düzenlenen fuarda ünlü Tavşanlı leblebisini tanıttı.

Uluslararası platformdaki Suriye Endüstri Fuarına Tavşanlı’dan 12 işadamı katıldı. Fuarda üretimi Tavşanlı’da yapılan temizlik ve sanayi mamulleri de tanıtıldı.

Suriye’nin Başkenti Şam’da yapılan fuarda, Tavşanlı Leblebileri ilgiyle karşılandı. Suriye Ticaret ve Sanayi Bakanı Dr. Mohammed Ghassan Tayara Tavşanlı’dan gelen leblebi standını ziyaret etti. Fuarda aynı zamanda Suriye’de bulunan kuruyemiş üreticileriyle bağlantılar kuruldu.

Tavşanlı Leblebiciler Odası Başkanı Ali Uysal, uluslararası kalite ödülleri bulunan Tavşanlı Leblebisi’nin Suriye’de de beğeniyle karşılandığını ifade etti. Fuar organizasyonu tarafından kendilerine plaket takdim edildiğini söyleyen Uysal, "Leblebimizin kalitesini bir kez daha gördük, çeşit ve leblebi kalitesi olarak ortaya koyduğumuz ürün fuarda yüzümüzü bir kez daha güldürdü" şeklinde konuştu.

Fuarda Tavşanlı Leblebisi’ni Suriye Ticaret ve Sanayi Bakanı Dr. Mohammed Ghassan Tayara’ya tanıtma fırsatı da bulduklarını ifade eden Uysal, bakana leblebi adını dünya literatürüne geçirdiklerini anlatma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Fuarda birçok yabancı üreticiyle tanışma imkanı bulduklarını dile getiren Uysal, ürünü pazarlamada birçok yeni bağlantı kurduklarını ifade ederek, bundan sonra uluslararası fuarları dikkatli bir şekilde takip edeceklerini belirtti. Suriye’de gerçekleştirilen fuarla ilk defa uluslararası bir fuara katıldıklarını söyleyen Uysal, "Bu fuar bizim için bir tecrübe oldu. Bundan sonra katılacağımız fuarlar için nasıl hazırlanmamız gerektiğini daha iyi tespit etmiş olduk" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 11:01:43
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 16:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?