30
Mayıs
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tavşanlı'da 'Denetimde serbestlik' paneli

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, 'Ceza İnfaz Sisteminde Denetimli Serbestlik' konulu panel düzenlendi. Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kütahya Baro Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen panel Tavşanlı Hüsnü Ordu Kültür Sarayında yapıldı.
Denetimli Serbestlik ve Yardım Hizmetlerinden Sorumlu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer'in konuşmacı olarak katıldığı Ceza İnfaz Sistemde Denetimli Serbestlik konulu panele, Kütahya Vali Yardımcısı Ömer Eru, Tavşanlı Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Kütahya Başsavcısı Mehmet Şerif Ören, Tavşanlı Başsavcısı Osman NuriGüler, Baro Başkanı, Hakimler, savcılar, avukatlar, askeri ve emniyet mensupları ile katılımcıların bulunduğu panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tavşanlı Başsavcısı Osman Nuri Güler'in açılış konuşmasını yapması ile başladı.


Başsavcı Güler, “Denetimli Serbestlik ve Yardım Hizmetleri kanununun tanıtımını yapmamız gerekiyor, tüm Türkiye'de bunun anlatılması lazım. Bu konuda kurumların çok fazla bilgisi bulunmuyor” dedi.


Kütahya Barolar Birliği Tavşanlı Temsilcisi Mehmet Karaduman ise; “Bu konuda biz kurumların mensupları olarak fazla bilgimiz yok, gelenlerin buradan daha bilgili ayrılacaklarına eminim" diye konuştu.


Vehbi Kadri Kamer, amaçlarının toplumun güvenini sağlamak olduğunu, söyleyerek, “1 Haziran 2005 tarihinden önceki yasa da hükümlülerin cezasını çektikten sonra denetimi bulunmuyordu. Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezlerinin kurulumu ile denetimler daha rahat yapılmaya başlandı. Yeni ceza sistemiyle suçu işleyenler kanunun belirttiği ceza hükmüne göre suçlu hapis cezası yerine kurumlarda çalıştırılma cezası verilmektedir. Hükümlüyü ailesinden, toplumdan uzaklaşmasını kendisinin dışlanmış duygusuna kapılmasını engellemek amacıyla bu cezalar verilmektedir. Şunu da belirtmek gerekiyor hükümlülerin görevliler tarafından kontrol edilerek cezasını çekiyor. Başı boş değiller. Yasadan bu yana 3 bin 25 hükümlüye, toplam 411 bin 374 saat kamu yararına çalıştırma cezası verildi” şeklinde konuştu.
Kamer, bu bağlamda Koruma Kurulları kurulduğunu salıverilen hükümlülerin, meslek ve sanat edinmelerinde, iş bulmalarında sanatı olanlara kredi sağlanmasında ve bunun gibi diğer konularda yardım edildiğini belirtti.
Kamer, Türkiye'de 133 kurulun bulunduğunu bunların şube müdürlükleri, kolluk, eğitim kurumları gibi ayrıldığını hükümlülere hepsinin farklı şekilde yardım ettiğini dile getirdi.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 13:36:14
Güncelleme :3 Haziran 2008 Salı 13:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?