18
Mayıs
2024
Cumartesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tavşanlı'da doktorları şaşkına çeviren üre taşı

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi’nde, 23 yaşındaki Reşat Çakır isimli vatandaşın karnından ameliyatla çıkartılan 300 gram ağırlığındaki üre taşı, doktorları şaşkına çevirdi.
Böbrek taşı olduğundan şüphelenen doktorlar, çekilen röntgen filmleri sonucu Çakır’ın karnında yumruk büyüklüğünde bir nesne gördü. Tavşanlı Devlet Hastanesi’nde 3 ay önce göreve başlayan Üroloji Mütehassısı Operatör Doktor Şahin Kabay, hastası Reşat Çakır’ın ameliyatı esnasında vücudundan yumruk büyüklüğünde taş çıkarttı. Mesleği boyunca birçok ameliyata giren ve çeşitli böbrek ile üre taşlarıyla karşılaşan Doktor Şahin Kabay da olay sonrasında şaşkına döndü. İlk defa bu büyüklükte bir üreter taşı gördüğünü belirten Doktor Kabay, "Hastamız ağrılarından kurtuldu. 300 gram ağırlığında ve yumruk büyüklüğündeki bir taşın insan vücuduna çok zararları olabilirdi. Zamanında teşhis ve müdahale ile hastamız Reşat Çakır’ın vücudu, üreter taşından kurtuldu. Taşın büyüklüğü bunca yıllık meslek hayatımda karşılaştıklarımdan farklı olunca bizler de şaşkına döndük" diye konuştu.
Emet İlçesi’ne bağlı Günlüce Beldesi’nde ikamet eden Reşat Çakır ise 23 yaşında olmasına rağmen bu büyüklükte bir taşın vücudundan çıkmasına inanamadığını söylerken, "Artık ağrılarımdan kurtuldum. Ağrılarımın nedeninin bu taş olmasını şaşkınlıkla karşıladım. Bana bu konuda yardımcı olan başta Üroloji Mütehassısı Doktor Şahin Kabay olmak üzere tüm Tavşanlı Devlet Hastanesi çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Raşit Çakır’ın, ameliyat sonrası Tavşanlı Devlet Hastanesi’nde rehabilitasyon hizmeti aldığı açıklandı.
KÜTAHYA - İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 16:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?