19
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tavşanlı'da kömür ihalesi

Tavşanlı ekonomisinin can damarı olan GLİ Müessesesi, 2004 yılında yapılan yatırımlarla artık geleceğe ümitle bakıyor. GLİ Müessese Müdürü Paşa Kaya, yaptığı açıklamada,"Geçmişte çok büyük sıkıntılarımız olmuştu. ’Dekapaj açığımızı kapatamazsak, geleceğimizi karanlık görebiliriz’ endişesine kapılmıştık. 2004 yılında ise programlanan dekapaj ihalelerini milletvekilimiz Hüsnü Ordu, TKİ Genel Müdürümüz ve Maden-İş Sendikamızın destekleriyle yaptık. 5 tane firma işe başladı. 3 firma işin yaklaşık yüzde 50’sini tamamladı. Diğer firmaların yer teslimleri yapıldı, bu ay itibariyle kazıya başlayacaklar" dedi.

Kaya, şu ana kadar kapasite olarak Türkiye’de yapılan en büyük dekapaj ihalelerinin GLİ Müessesesi’nde yapıldığını ifade ederek,"25 milyon metreküp dekapaj ihalesi hiçbir yerde yapılmamıştı. Bu yeterli mi? Elbette yeterli değil. 2005 yılında da 3 projemiz hayata geçecek. 2005’in ortalarına kadar, planladığımız dekapajlar tamamlanmış olacak ve böylelikle kömür üretiminde sıkıntı çekmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaya, önceki yıllarda endişeyle bakılan bir konu olan GLİ’de kömür üretiminin 2004 yılında yapılan atılımlarla ve ihalelerle parlak bir geleceğe sahip olduğunu ifade etti.

KÜTAHYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2004 Pazartesi 12:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?