22
Mayıs
2024
Çarşamba
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tavşanlı'da öğrencilerin proje başarısı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Mesleki Eğitim Merkezi ile Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan iki proje, Avrupa Birliği (AB) Gençlik ve Eğitim Programları Leonardo da Vinci-AB Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde desteklenmeye değer bulundu.

Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Leonardo da Vinci-AB Mesleki Eğitim Programı Hareketlilik (Mobility) projeleri çerçevesinde 2007 teklif çağrısı döneminde sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlandı. Ulusal Ajans'a sunulan 2 bin 838 hareketlilik proje teklifinden 401'i desteklenmeye değer bulundu. Tavşanlı'dan Mesleki Eğitim Merkezi ile Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nce hazırlanan iki proje desteklenmeye değer bulunurken, Halk Eğitimi Merkezi'nin bir projesi de yedek olarak yer aldı.

Mesleki Eğitim Merkezi'nin desteklenmeye değer bulunan projesi, "Örgün eğitimden ayrılan kız öğrencilerin mesleki eğitime yönlendirilmesi" adını taşıyor. 8 öğretmenin yararlanması öngörülen projenin İtalya ve İspanya'da yürütülmesi hedefleniyor. Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nin desteklenmeye layık görülen "Mekatronik eğitimi" projesinden 1 öğretmen ve 8 öğrencinin yararlanması, projenin Almanya'da yürütülmesi amaçlanıyor.

Bu arada Halk Eğitimi Merkezi'nin "Beden engellilere bilgi teknolojileri yardımı ile mesleki becerilerin kazandırılması" konulu projesi de yedek projeler arasına girmeyi başardı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 12:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?