19
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tavşanlı'da sınav kaygısı konferansı

Tavşanlı İlçesi'nde, Özel Yıldız İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen konferansta, öğrencilere ve velilere aile içi iletişim, evlilik, sevgi ve saygı, sınav kaygısını azaltma gibi konularda bilgiler verildi. 

Hüsnü Ordu Kültür Sarayı'nda tertiplenen konferansa konuşmacı olarak Rehberlik ve Psikolojik Danışman Faruk Uğur Kulluk katıldı. Öğrenci ve velilerden oluşan kalabalığa aile içi iletişimin kuvvetli olabilmesi için yapılması gerekenleri anlatan Kulluk, konferansını slayt sunumuyla destekledi. Gençlerin yetişmesinde aile, okul ve çevrenin büyük etkisinin olduğunu söyleyen Kulluk, "Hepimiz şu gerçeği kabul etmeliyiz ki aynı dili konuşan insanlar değil, aynı duyguları paylaşan insanlar birbirleriyle daha iyi anlaşabilmektedir. Her aile içinde sorunlar vardır fakat bunların da çözüm yollarını aramalıyız. Ailenin çeşitli sebeplerle zayıfladığı her durumda, kargaşa ve çok boyutlu sefalet yaygınlaşmaktadır. Aile bir bakıma kötülük ve iyiliklerin hem sebebi hem de sonucudur. Aile sağlıklı ise, toplumda iyilikler yaygınlaşır, aile bozulmuşsa toplumda bozulur" dedi. 

Evlilikte saygı ve sevginin büyük önem arz ettiğini, anne ve babalar arasındaki uyumsuzlukların ve problemlerin çocuklara da yansıdığını dile getiren Kulluk, evliliklerde ön plana çıkarılması gereken noktaları anlattı. 

Çoğu öğrencinin, "Sınavı kazanamazsam ailem ne der?" kaygısıyla strese girdiğini belirten Kulluk, "Öğrencilerin bu soruyu kesinlikle kafalarından silmeleri gerekir. Her şeyin onlar için olduğu ve ailelerinin her şartta onların yanında olacağı bilincine varmaları gerekir. Öğrenci velilerinin de özellikle sınav yaklaştığı zamanlarda dikkatli davranmaları lazım. Anne ve babanın gerektiğinde çocukların davranışlarına göre tavır almaları gerekir. Anlayışlı olup, üzerlerine gitmemeleri gerekir. İstikballerindeki mesleğin illa ki bu sınava bağlı olmadığını ve onlara güvendiklerini, her zaman onların yanında olacaklarını hissettirmeleri gerekir" diye konuştu. 

Bu arada programın sonunda Tavşanlı Özel Yıldız İlköğretim Okulu Müdürü Orhan Kasap tarafından Kulluk'a katkılarından ötürü bir plaket takdim edildi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 17:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim ferruh sezen IP: 160.75.108.xxx Tarih : 8.12.2006 10:07:34
okulun eski mezunuyum.az cok hocalarımı tanırım.zaten okudugumda da kafamdakılerı dogruladım bunu duzenleyen ozel yıldız lısesıne ve tavsanlı habere ıstanbukldan saygılar sunuyorum