18
Mayıs
2024
Cumartesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tavşanlılı öğrenciler Avrupa yolcusu

Tavşanlı'da, Anadolu Meslek Lisesi Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin (TATEM), AB Mesleki Eğitim ve Gençlik Programı’na gönderdiği 20 projeden 14’ü yeterli puanı alırken, projeyi hazırlayan öğrenci ve öğretmenler İngiltere ve İrlanda’ya gitmeye hazırlanıyor.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na (Ulusal Ajans) Türkiye’den gönderilen 2 bin 517 projeden 602 tanesi yeterli puan alarak Avrupa ile değişim ve yerleştirme programına alındı.

Ayrılan 7 milyon euro yeterli olmadığı için bu projelerden şimdilik 347 tanesi asil, 255 tanesi de yedek olarak değerlendirilecek. TATEM Anadolu Meslek Lisesi’nde de yeter puan alan 14 projenin 3 tanesi asil olarak kazanırken, diğer projeler yedek olarak değerlendirilecek projeler arasına girdi.

22 öğretmen ve öğrenci, Ekim - Kasım 2005 aylarında İngiltere, İtalya ve İrlanda’da mesleki eğitim alanında incelemelerde bulunarak, Avrupa’nın tecrübelerinden yararlanacak. Avrupa’ya meslek eğitimi almak üzere gidecek öğrenciler, 16 Ekim’de Tavşanlı’dan yola çıkacak.

Öğretmen ve yöneticiler de 13 Kasım’da programa katılıp, 16 Kasım’da öğrencilerle yurda geri dönecek.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2005 Salı 14:16:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?