19
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

TOKİ konutlarında etüd çalışmaları

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Tavşanlı'ya yaptırılacak olan 3. etap konutların arsasında etüt çalışmaları başlatıldı.

26 Kasım tarihinde ihalesi gerçekleştirilen 3. etap konutlarda yapım aşamasına gelindi.

Yükleniciliğini ESSA inşaat firmasının üstlendiği yapıma, konutlardan önce Şubaşı İlköğretim Okulundan başlanacağı ve bu okulun 2009 yılı birinci eğitim dönemi sonunda boşaltılacağı açıklandı. Etüt çalışmalarını yapan firmanın yetkilileri bölgede 21 kuyu açacaklarını ve aldıkları örneklerin mühendisler tarafından incelenerek arazi koşullarına göre proje hazırlanacağını söyledi.

Tavşanlı Belediyesi'nin de yapmış oldukları çalışmalara büyük destek verdiğini anlatan Metraj Jeoteknik firması yetkilisi Ömer Mert, "Tavşanlı'daki çalışmalarımız yeni başladı. Ancak sanki kendi evimizdeymiş gibi rahatız. Buradaki yöneticiler bizim çalışmalarımıza büyük destek veriyorlar. Arazide karşılaştığımız sorunlara Belediyeden makine desteği alarak çözüm bulabiliyoruz. Yapacağımız çalışma sonrasında TOKİ, mühendislerini buraya gönderecek ve rapor hazırlayacak. Ardından da inşaat süreci başlayacak. İhaleyi alan firmanın önceki işlerine baktığımızda kış aylarında inşaat yapmanın zor olmasına karşın burasının kısa sürede tamamla-nacağına inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 17:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?