26
Mayıs
2024
Pazar
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Tüm okullar dezenfekte edildi

TAVŞANLI’DA OKULLAR DOMUZ GRİBİNE KARŞI DEZENFEKTE EDİLDİ

Tüm dünyada etkisini gösteren domuz gribine karşı mücadele kapsamında Tavşanlı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm okullarda dezenfekte çalışmaları gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Kadıoğlu ilçedeki ortak kullanım alanlarından olan okullarda H1N1 virüsüne karşı temizlik çalışmalarının yapıldığını ve bu çalışmaların devam edeceğini söyleyerek, "10 da 1 oranında su ile çamaşır suyunun karıştırılmasıyla bize bağlı bütün okullardaki koridorlar, sınıflar ile öğrencilerin temas halinde bulunabileceği her yeri dezenfekte ettik. Özellikle tuvaletlerdeki musluklar ve merdiven ve kapı, pencere kolları gibi çok dokunulan alanlar da temizlendi" dedi.

Öte yandan İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından her okuldan seçilen öğretmenlere bilgilendirme semineri verildiğini hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Sezai Kadıoğlu, "Bu çalışma sonucunda seçilen öğretmen arkadaşlarımız görev yaptıkları okuldaki diğer arkadaşlarımıza bu bilgileri vererek onları da aydınlatacaklar. Koruma aşısının gelmesi ile birlikte risk sırasına göre okullarımızda da aşı yapılacak. Bu aşı uygulamasında herhangi bir zorlama yok. İsteyenlere yapılacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 09:46:01
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 09:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?