24
Mayıs
2024
Cuma
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Yatırımcıya arsa tahsisi müjdesi

Kütahya’nın Tavşanlı Belediye Meclisi, ilçede yatırım yapacak müteşebbislere arsa tahsis edilmesini oy birliği ile kabul etti. Buna göre, Ömerbey Mahallesi ile Tavşanlı Un fabrikası arasındaki arazi yatırımcıya tahsis edilecek.

Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, meclis üyelerine Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmaları ve Kütahya’nın teşvik kapsamına alınmasının ardından yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Teşvik Kanunu ile birlikte hareket kazanan OSB çalışmalarının hızla ilerlediğini kaydeden Çakır, "Çobanköy ile Örenköy arasında OSB için ayrılan 330 hektar alanın mücavir sahaya alınması İl İdare Kurulu’nca onaylandı. Zemin etüdünden sonra Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nden onay alınacak. Kuruluş protokolünün imzalanmasının ardından kamu yararı kararı alınacak. Bu konuda çok çabuk hareket etmeliyiz. Tavşanlı’ya 19, Kütahya’ya 25 kilometre mesafede bulunan OSB, ilçemiz ve il merkezinin ortasında yer almaktadır. Bu, ilçe ekonomisi açısından bir avantajdır" dedi.

Kütahya’nın teşvik kapsamına alınmasına paralel olarak yatırımcıların Tavşanlı’da iş sahası kurabilmeleri için parselasyon çalışması hazırlıklarının başladığını kaydeden Çakır, "Bu konuda belediyemize talepler gelmeye başladı. Bursa’dan bir konfeksiyon firmasının yanı sıra mandıracılık ve PVC işiyle uğraşan şirketler yatırım talebinde bulundu. Biz de Ömerbey Mahallesi ile Tavşanlı Un fabrikası arasındaki arazide imar düzenlemeleri yaparak, burasını yatırımcılara tahsis edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 15:55:26
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 12:51:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?