23
Mayıs
2024
Perşembe
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Yeni kömür sahaları açılıyor

Tavşanlı'ya bağlı Tunçbilek Beldesi’nde Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi (GLİ), 72 milyon YTL’lik yatırımla yer altında 14 kilometrelik galeri açarak derin kömür sahalarından kömür çıkarmaya hazırlanıyor.

Kömür üretimindeki sürekliliğin sağlanabilmesi için derin sahaların harekete geçirilmesi gerektiğini ve bu yönde çeşitli hazırlıklar içerisinde bulunduklarını belirten GLİ Müessese Müdürü Paşa Kaya, böylece açık ocakların kapasitesinin zorlanmayacağını kaydetti.

Derin sahalardan kömür çıkarılması için ihale hazırlıkları yapıldığını ifade eden Kaya, "Mevcut program dahilinde hem açık ocaklardan, hem de yer altından kömür üretimi devam ediyor. Kurumumuz, yıllık ortalama 4 milyon ton kömür rezerviyle ülkemizin önde gelen linyit üretim merkezlerinden biri. 2010 yılından itibaren artık yer altından derin sahalara ait kömürü çıkarmaya başlamalıyız. Program dahilinde açık ocaklardan devam eden üretimimizin ömrü 2013 yılında bitiyor. Bunun için derin sahalardaki kömürlerin çıkarılmasına büyük önem veriyoruz" dedi.

Kaya, bu projenin maliyetinin yaklaşık 72 milyon YTL olduğunu, açılacak galerinin uzunluğunun ise 14 kilometre civarında olacağını bildirdi. Kaya, derin sahalardan kömür üretimine başlanmasının yaklaşık 4 yılda tamamlanabileceğini, ihale ile ilgili bilginin önümüzdeki günlerde açıklanacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 12:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?