18
Mayıs
2024
Cumartesi
TAVŞANLI - KÜTAHYA

Yöneticiler usulsüz mü seçildi?

Tavşanlı'ya yapılan 2. Etap toplu konutlar kapsamında, Toplu Konut İdaresi Emlak Dairesi Başkanlığı'nın bilgisi dışında TOKİ adına usulsüz yönetici seçildiği ve gayri resmi olarak 165 TL para toplandığı ortaya çıktı.

Bu durumun ardından harekete geçen TOKİ Emlak Dairesi Başkanlığı bu faaliyetleri durdurup yeni yönetim ve denetim seçimleri için program hazırladı. Buna göre 2. etap konutlar için yönetim ve denetim seçimleri bugün gerçekleştirilecek.

Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay'ın durumun araştırılması için TOKİ'ye yazdığı yazıya ilişkin TOKİ Emlak Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Yapılan incelemeler neticesinde konutların, belediye ile yapılan talep örgütlenmesi projesi kapsamında inşa edilmesi nedeniyle, ilgili belediye başkanlığınca idaremizin bilgisi dışında konutlara yönetici belirlendiği ve söz konusu paraların bu kişiler tarafından toplandığı anlaşılmıştır. İdaremizce konuyla ilgili olarak Belediye Başkanlığı ile irtibata geçilerek bu faaliyetler durdurulmuş olup, söz konusu konutların son teslim günü 9 Mart 2010 tarihli olması nedeniyle İdaremizce 11 Mart 2010 tarihinde organize edilen programa göre konut alıcılarınca yönetim ve denetim seçimleri yapılacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 12:50:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 16:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?