2
Mayıs
2024
Perşembe
DEMİRCİ - MANİSA

Hüseyin Çamtepe


Manisa hayırseverlerin katkılarıyla okul yapımında rekora gidiyor. Manisa’nın Demirci İlçesi’nde devlet-vatandaş işbirliği ile yapılacak 18 derslikli bir ilköğretim okulu ve 5 derslikli bir ek binanın protokolü törenle imzalandı.

Manisa Valiliği’nde yapılan protokol imza töreni nedeniyle Manisa Valisi Orhan Işın, Demirci Kaymakamı Celal Kalezade, Demirci Belediye Başkanı Mithat Erşahin, Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir, hayırseverler Minetler Köyü Muhtarı Musa Yılmaz ve Hüseyin Çamtepe ile makamında biraraya geldi.

Demirci İlçesi’nde bulunan ve 1960’lı yıllarda yapıldığı için şu anda yıkılmak üzere olan eski Makine Kimya İlköğretim Okulu’nun yıkılarak yerine yapılacak 18 derslikli ilköğretim okulunun protokolü imzalandı.

Hayırsever Hüseyin Çamtepe’nin adının verileceği okulun yapımı ile ilgili bilgi veren Vali Orhan Işın, "Bu okulun yapımı bayındırlık birim fiyatına göre 780 milyar lirayı buluyor. Ancak Hüseyin Çamtepe 80 milyar lira veriyor. Kaymakamlık kendi imkanları ve iş makinaları ile destek oluyor. Geriye kalanının tamamını ise belediye yapıyor ve böylece okulun 120 milyar liraya yapılması planlanıyor. Bu şekilde üçlü bir protokol yapıyoruz" dedi.

Daha sonra yine Demirci İlçesi’ne bağlı Minnetler Köyü’nde bulunan 4’erli derslikler halindeki ilköğretim okulunun eskimiş olan bölümünün yıkılarak yerine 5 derslikli ek binanın yapımı protokolü imzalandı. Minnetler Köyü Muhtarı Musa Yılmaz ve köylülerin katkılarıyla yapılacak ek binanın, bayındırlık birim fiyatına göre 120 milyar lira olduğu ancak muhtar ve köylülerin kendi imkanlarıyla ek binanın daha ucuza yapılacağı belirtildi.

Bu arada, yıkılacak olun eski okulun 1949 yılında muhtar Musa Yılmaz’ın babası Mehmet Yılmaz tarafından yaptırıldığı, 1979 yılında abisi Fevzi Yılmaz tarafından bakım ve onarımdan geçirildiği, muhtar Musa Yılmaz’ın da bugün okulun bir bölümünü tamamen yenileyeceği belirtildi.
İldeki okul yapımları ile ilgili bilgi veren Manisa Valisi Orhan Işın, hayırseverlerin katkılarıyla Manisa’da son 4 yılda 440 derslik yapıldığına dikkat çekerek, "Bu konuda Ege Bölgesi’nde lider olduğumuz iddia ediyorum. Manisa’da son 6 ayda da 11 okulun protokolünü imzalamış bulunuyoruz. Bundan çok büyük mutluluk duyuyorum. Toplumun kalkınmasında en büyük etken eğitimin katkısıdır. Yaşanan tüm olumsuzlukların da temelinde eğitimsizlik yatıyor. Okul sayımız ne kadar artarsa o kadar eğitilmiş bir toplum oluruz" dedi.

Bu arada, Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir tören sırasında, Vali Orhan Işın’ın 1999 yılında Turgutlu Kaymakamlığı sırasında Türkiye’de yılın kaymakamı olarak seçildiğini hatırlattı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar