26
Mayıs
2024
Pazar
KIRKAĞAÇ - MANİSA

2010 eğitime yatırım yılı olacak

2010 YILI KIRKAĞAÇT'A EĞİTİME YATIRIM YILI OLACAK

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber beraberinde Belediye Başkanı Y. İsmail Gedüz, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mehmet Candan ve Karakurt Belediye Başkanı Necdi Özkan ile birlikte Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı'yı makamında ziyaret etti.

Kırkağaç'ta yapılması düşünülen projeler ve ihtiyaçlar ile ilgili yapılan görüşmelerde; ilçedeki eğitim kurumlarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi, öğretmen açığının giderilmesi konularının yanı sıra öğretmenevinin yenilenerek güzel bir misafirhane, dinlenme salonu ve yatakhane ile hizmete sunulmasının önemli olduğu vurgulandı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yıkım kararı bulunan Kırkağaç İmam Hatip Lisesi ve yurdunun 2010 yılı programına alınarak yeniden inşa edilmesi gündeme geldi. Bu süreçte öğrencilerin eski Kırkağaç Lisesi'nde eğitimlerine devam etmeleri, yurtta kalan öğrencilerin ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına ait olan eski Meslek Yüksek Okulu'nda barınmalarının sağlanması için çalışmalar başlatılacak. Görüşmede ayrıca belediye tarafından yurt binasının onarımımın yapılması, Karakurt İlköğretim Okulu'nun yeniden inşa edilmesi, Tevfikiye mahallesine yeni ilköğretim okulu yapılması konusunda görüşmeler yapıldığı öğrenildi.

İlçenin özellikle eğitim konularındaki sıkıntı ve eksikliklerini AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'e aktardığını belirten Kaymakamı Ali Sırmalı, “Sayın vekilimizin ilçemize yaptığı ziyarette eğitim, sağlık ve tarım gibi konularda yapılması düşünülen çalışma ve projeleri ilettik, öncelikli olarak öğretmenevinin yenilenmesi konusundaki ve diğer konulardaki istek ve taleplerimizi yakından takip edeceğini belirten sayın vekilimize teşekkür ediyorum. 20 bin nüfusa sahip ilçemizde misafir ağırlayacak bir öğretmen evinin olmaması büyük eksiklik, bununla ilgili proje çalışmalarına başladık. İnşallah 2010 yılında güzel, işlevli bir öğretmen evine kavuşacağız.”diye konuştu. Sırmalı ayrıca, ilçede görev yapan memurların zaman geçireceği sosyal bir tesis ihtiyacı ile her 3 ayda bir yapılan yemin törenlerinde ilçeye gelen asker ailelerinin barınma sorununa da çözüm olacak olan öğretmen evinin bir an önce yapılarak hayata geçirilmesinin ilçemiz açısından olumlu olacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 16:03:03
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 19:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?