18
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRKAĞAÇ - MANİSA

Alış veriş stantlarına esnaf tepkisi

KIRKAĞAÇ'TA BAYRAM NEDENİYLE ALIŞ VERİŞ STANTLARI KURULDU

Kırkağaç ilçesinde Kurban Bayramı etkinlikleri kapsamında belediye ile ETV işbirliğinde alış veriş stantları kuruldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan alış veriş sergilerinde kıyafet çeşitleri, gıda ürünleri, takı, süs eşyaları gibi çeşitli ürünler satışa sunuldu.

Kırkağaç halkının yoğun ilgi gösterdiği stantlar çevredeki bazı esnafların tepkilerine yol açtı. Uzun bir zamandır bayram alış verişlerine hazırlandıklarını ancak kurulan bu stantların esnafı olumsuz etkileyeceğini savunan iş yeri sahipleri, serginin kaldırılmasını istedi. Stantları gezen Belediye Başkanı Y. İsmail Gedüz, esnafın tepkisine anlam veremediğini ifade etti.

Gedüz, sergilerdeki ürünlerin Kırkağaç esnafının satışlarını etkileyecek kadar çeşitli olmadığını belirterek, "Kemer, elektrikli eşyalar, eşofman, terlik gibi ürünler bayramlık eşyalar değildir. Burada takım elbise, kazak, pantolon sattırmıyoruz. Bayramlık giysi tarzındaki sergilerin açılmasına izin vermedik ama esnafımız bu serginin hepten kalkmasını istiyor. İlçemiz, Akhisar ile Soma arasında sıkışıp kalmışlığın ezikliğini yıllardır yaşadı. Biz bu ezikliğin önüne geçmek için buradayız. Benim için esnaf önemlidir ama halkım daha önemlidir. 3-5 esnaf itiraz etti diye böylesine halkın istediği bir organizasyonu iptal edemem." dedi.

Bu arada serginin 7 Aralık gününe kadar açık kalacağı bildirildi.

KIRKAĞAÇ'TA BAYRAM NEDENİYLE ALIŞ VERİŞ STANTLARI KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 12:46:00
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 23:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?