24
Mayıs
2024
Cuma
KIRKAĞAÇ - MANİSA

Eklem faresi operasyonu

10 YIL BOYUNCA

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, 10 yıldır diz ağrısı çeken Mehmet Ali Kaçar'ın dizinden 12 cm boyunda "Eklem Faresi" denen bir kitle çıkarıldı.

Kırkağaç ilçesinde yaşayan Mehmet Ali Kaçar (57), tedavi olmak için Salihli'de özel bir hastaneye müracaat etti. olan ve "Eklem Faresi" adı verilen iki kitle çıkarıldı.

Ortopedi uzmanı Op.Dr. Rafet İdin tarafından muayene edilen hastanın dizinde iki farklı kütle tespit edildi. Diz kireçlenmesi nedeniyle protez ameliyatına alınan hastanın ameliyat sırasında diz eklemleri arasında büyüklükleri 12 ve 7 cm olan ve "Eklem Faresi" adı verilen iki kitle çıkarıldı. Op.Dr. Rafet İdin, genelde 1- 2 santimi geçmeyen bu kitlelerin kıkırdağın kopup yıllar içinde serbest halde kemiksi bir yapıya ulaşmasıyla oluştuğunu söyledi.

Kırkağaç'tan gelen Mehmet Ali Kaçar da 10 senedir diz ağrısı çektiğini belirterek şöyle konuştu: "Üç sene önce başka bir hastanede doktora gittim, doktorun protez yapılması gerektiğini söylemesi üzerine yaptırmadan çıktım. Ardından etrafımızdaki kişilerden Rafet İdin adlı doktorun ismini duydum. Bu hastaneye geldim ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bunun üzerine protez ameliyatını kabul ettim. Ameliyatım rahat geçti."

Ali Kaçar, Dr. Rafet İdin ve tüm hastane çalışanlarına ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 13:53:01
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 16:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?