25
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRKAĞAÇ - MANİSA

Gençlere mobilyacılık kursu

KIRKAĞAÇ'TA GENÇLERE MOBİLYACILIK KURSU

Kırkağaç ilçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Toplum Destekli Polis ve Çocuk Bürosu tarafından tespit edilen 14 genç, "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi" kapsamında mesleki eğitim amacıyla mobilyacılık kursuna alındı.

İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında yapılan protokol gereğince, finansmanı İŞKUR tarafından karşılanmak üzere Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi Kırkağaç'ta hayata geçirildi. Kırkağaç ilçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Toplum Destekli Polis ve Çocuk Bürosu tarafından, çocukların sokağa düşmesini engelleme, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma, meslek sahibi olmaları ve çocuklarının topluma kazandırılması amacıyla tespit edilen 16-18 yaş arası 12 erkek 2 kız çocuğu toplam 780 saatlik mobilyacılık kursuna kayıt ettirildi. Mobilyacılık kursuna katılan her çocuk için İŞKUR tarafından günlük 15 TL ücret ödendiği ve çocukların meslek hastalıkları, kazalara karşı da Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan sigortalarının yaptırıldığı belirtildi.

Kursa katılan çocuklar, “Burada hem meslek öğreniyoruz hem de günlük harçlık alıyoruz. 6 aylık kurs sonunda alacağımız belge ile bizim de bir mesleğimiz olacak. Bu kursla bir mobilyacı dükkanında veya mobilya satan bir işyerinde daha kolay iş bulabileceğiz. Bizlere bu imkanı tanıyan herkese teşekkür ederiz." dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 13:29:03
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 17:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?