17
Mayıs
2024
Cuma
KIRKAĞAÇ - MANİSA

Kaymakam Cinbir'den Memurlara Uyarı

İlçe İdare Şube Başkanları toplantısı Kaymakam Şevket Cinbir Başkanlığında yapıldı. Ayrıca dini bayramlarda yapılan bayramlaşma ve ziyaret programına tüm birim amirlerinin katılmalarının usul haline getirilmesini söyledi.

Resmi yazışma kuralları konusunda Başbakanlık Resmi Yazışma Kuralları yönergesini açıklayarak, yazıların mutlaka birim amiri tarafından okunduktan sonra paraf edilmesini, başlık ve olurların yönerge esaslarına göre açılmasını istedi.

Mesai saatlerine mutlaka uyulmasını bu konuda amirlerin sorumlu olduğunu, gerekli kontrolleri yapmalarını Daire Müdürlerine Kurumlarında çalışan Kamu personelinin kılık kıyafet yönetmeliğine uygun giyinmelerini sağlamalarını Memurlara, Memura yakışır şekilde olmalarını, Daire Amirlerinin bu konuda gerekli takip ve denetimi yapmalarını .

Ayrıca Amir Memur ilişkileri Memur halk ilişkileri nasıl olması gerektiği konusunda örnekler vererek açıklamalarda bulundu.

 Kamu Kurumları vatandaşa hizmet için vardır iş takibi için kurumlara başvuran vatandaşların işlerini kolaylaştırılmalı ve olmayacak işler gerekçeleriyle anlatılmalıdır, vatandaş ikna edilmeli ve vatandaş ikna edilmeden daireden çıkarılmamalıdır.İlçenin en üst yöneticisi olarak bütün bu konuların takipçisi olduğunu artık amir, memur, vatandaşların bilgilendiğini düşünüyorum bu konuda azami dikkat ve özen bekliyorum dedi.

Kırkağaç
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 21:09:48
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 16:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?