25
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRKAĞAÇ - MANİSA

Kaymakam köy gezilerini tamamladı

KIRKAĞAÇ KAYMAKAMI ALİ SIRMALI KÖY GEZİLERİNİ TAMAMLADI

Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, köylerin sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla düzenlediği köy gezilerini tamamlandı.

Kaymakam Ali Sırmalı, beraberinde İlçe Tarım Müdürü Melikşah Taşkın, Milli Eğitim Müdürü Ayhan Turgut, Özel İdare Müdürü Mehmet Ören, İl Genel Meclis Üyeleri Ramis Işık, İsmail Yılmaz, Özcan Ergin, Birlik Encümeni Muhtar Halil Kobak, Reçep Çoban ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri Mustafa Tıpırtın ile ilçeye bağlı köylerde incelemelerde bulundu.

Siledik köyünden başlayan ziyarette köy muhtarı Kadir Aydemir ve köyde yaşayan vatandaşlar tarafından karşılanan heyet, köyde yapılan parke taşı ve kanalizasyon çalışmalarını inceledi. Hamitli Köyü İlköğretim Okulu önünde Muhtar Yusuf Taşçı ve köylüler tarafından karşılanan Kaymakam Sırmalı ve beraberindekiler, ilk olarak okuldaki sınıfları ziyaret ettiler. Okul ziyaretinin ardından köy kahvesinde köylülerin isteklerini dinleyen Kaymakam Sırmalı, köyden hayvancılık, seracılık ve meyve fidancılığı konusunda proje yapmak isteyen vatandaşlara yardımcı olacağını belirtti. Hamitli köyünde inşaatı devam eden Çok Amaçlı Salon inşaatını inceleyen heyet, daha sonra Gebeler Köyü İlköğretim Okulu ve yüzde 80’i tamamlanmış Çok Amaçlı Salon'da inceleme yaptılar. Köy Muhtarı Beytullah Çelikkaya, salonun tamamlanması için yardım istedi. Kaymakam Sırmalı da muhtarın bu isteğine olumlu bakarak "2010 yılında bu salonu hizmete açacağız" dedi. Heyet daha sonra Bademli, Öveçli ve Çiftlik köylerini ziyaret ederek yatırımları inceleyip köy ziyaretlerini tamamladı.

Köy gezileri ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Ali Sırmalı, “İl Genel Meclisi üyeleri ve daire amirleriyle birlikte köylerde inceleme yapıp köylülerin sorun ve ihtiyaçlarını tespit ettik, tarımsal konularda, eğitim konusunda ve yatırımlarla ilgili köylülerin istek ve taleplerini ilgili arkadaşlar not aldı. Gereken çalışmalara başlayacağız. Özellikle kırsal kesimde vakıf projeleri ile yapılan bodur kiraz, bodur elma bahçelerinin ve seracılığın oldukça verimli olduğunu gördük. Bu konuda kiraz ve elma bahçesi yapmak isteyen vatandaşlarımıza her türlü yardımı yapacağımızı ilettik. Köy gezilerimizin ardından birçok vatandaşımız da proje için müracaatta bulundu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak müracaat edenleri değerlendireceğiz ” dedi.

KIRKAĞAÇ KAYMAKAMI ALİ SIRMALI KÖY GEZİLERİNİ TAMAMLADI
KIRKAĞAÇ KAYMAKAMI ALİ SIRMALI KÖY GEZİLERİNİ TAMAMLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 13:20:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 14:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?