16
Haziran
2024
Pazar
KIRKAĞAÇ - MANİSA

Kaymakamın cehaletle mücadelesi devam ediyor

Kırkağaç Kaymakamı Şevket Cinbir, ilçeye bağlı Dualar Köyü’nde ilköğretim 8. sınıfı bitiren Seferiye Altın’ı tütün tarlasından alarak, eğitimine devam etmesini sağladı.

Okuma yazma öğrenenlere sertifikalarını ve öğrencilere de karnelerini vermek için Milli Eğitim Müdürü Ayhan Turgut ile birlikte Dualar Köyü’ne giden Kaymakam Şevket Cinbir, köy yolunun kenarında tarlada çalışan bir grubu görerek durdu.

Tütün tarlasında çalışan vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Cinbir’in dikkatini, tütün fidesi sökenlerin arasında okul çağında bir kız çekti. İlköğretimi bitiren ancak lisede okumaya niyeti olmayan Seferiye Altın’ın lisede okuması için babası Yüksel Altın ve anne Havva ile pazarlık yapan Kaymakam Cinbir, Seferiye Altın’ın lisedeki eğitimi süresince masraflarını karşılamayı teklif ederek sonunda aileyi ikna etti.

Kaymakam Şevket Cinbir, daha sonra Dualar köy okulunun bahçesindeki törene katıldı. Kaymakam Cinbir, burada da ilköğretim mezunu olan iki kız kardeşin lisede okutulması için babalarından söz aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 18:36:41
Güncelleme :21 Haziran 2005 Salı 16:39:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?