23
Mayıs
2024
Perşembe
KIRKAĞAÇ - MANİSA

Kırkağaç'ta 83. Kurtuluş heyacanı

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıldönümü coşku içerisinde kutlandı. Tören, 15:30 saatlerinde ilçe protokolünün Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

 Protokol üyeleri, Kaymakam Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Rıza Kayadipli ve Alay Komutanı Albay Cengiz Eryılmaz ile birlikte tebrikleri kabul etmesinin ardından.,Şair Eşref Stadyumu'ndaki Kurtuluş programına geçildi.

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rıza Kayadipli, "Bugün burada vefakar, fedakar, çalışkan yiğit ve inançlı insanları güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 83.yıl dönümünü kutluyoruz. İstiklal için, hürriyet için, vatan için, canlarını feda etmiş şehitlerimizi anmak ve aziz ruhlarını şad etmek için toplanmış bulunuyoruz. Şanlı bayrağımızın dalgalanmasına, semada ezan sesinin yankılanmasına yarınlara güvenle bakmamıza ve hür olarak yaşamamıza vesile olan ecdadın bugün hayatta olanlarına şükran sunuyor. Bu toprakları kanıyla sulamış aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.” dedi

Öğrencilerin okuduğu şiirler sonrası Eczacı Engin Ümmetoğlu Lisesi folklor ekibi tarafından halk oyunları sergilenen programa çok sayıda Kırkağaçlı katıldı. Son olarak askeri bando eşliğinde tören geçişi yapıldı. Kırkağaç’ın kurtuluşunun 83. yılı nedeniyle akşam saatlerinde Cumhuriyet meydanında havai fişek gösterisi yapıldı. 

Mustafa TIPIRTIN (iha)
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 18:03:44
Güncelleme :18 Eylül 2005 Pazar 17:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?