16
Haziran
2024
Pazar
KIRKAĞAÇ - MANİSA

Kırkağaç'ta Bayrak Şöleni

Kırkağaç'ta, yaklaşık bin 200 kişinin katılımıyla Bayrak Şöleni düzenlendi.

Kırkağaç Kaymakamı Şevket Cinbir’in organize ettiği şölene, Kaymakam Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir, Garnizon Komutanı Albay Cengiz Eryılmaz, Belediye Başkanı Rıza Kayadipli, hakimler, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, çeşitli meslek mensupları, öğretmenler, kamu görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şölenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Cinbir, Atatürk’ün "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" özdeyişini hatırlatarak, "Bu anlayışla Anadolu topraklarını bizlere vatan yapan, ay yıldızlı bayrağımıza kanlarının renklerini vermek için seve seve can verenleri saygıyla anıyoruz. Çanakkale’yi geçilmez yapanları, Maraş’ı kahraman, Antep’i gazi, Urfa’yı şanlı, Sakarya’yı Sakarya yapanları, Dumlupınar’da can verenleri, Anafartalar’da ’Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun bu emrine üç dakika sonra öleceğini bile bile tereddütsüz itaat edip seve seve ölüme koşanları saygıyla, minnetle anmak için buradayız. Bizler çocuklarımıza tarihimizi iyi anlatmak zorundayız. Bayrağımızın renginin anlamını anlatmak zorundayız. Bizim bayrağımızın masa başında grafikerler tarafından çizilmediğini, hilalini ve yıldızını gökten, kırmızısını ecdadımızın asil kanından aldığını öğretmek ve bu şuurla çocuklarımızı gençliğe, gençlerimizi geleceğe hazırlamak zorundayız. Atatürk’ün Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak ve sonunda üzerine çıkmak amacını gerçekleştirmek için çalışan bir milletiz. Ülkemizde hain emellerini gerçekleştirmek isteyenlere karşı çocuklarımıza değerlerimizi, birlik ve beraberliklerimizi sağlayan kutsallarımızı öğretmek zorundayız" diye konuştu.

Kaymakam Cinbir’in konuşması, salondaki davetliler tarafından büyük bir coşkuyla alkışlandı. Daha sonra "Bayrak ve Türk Milleti" konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu ve dereceye girenlere ödülleri verildi. Şölende halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra okul korosu da çeşitli yörelere ait türküler seslendirdi.

Kaymakamlık Futbol Turnuvası’nda dereceye giren takımlara Bayrak Kupası’nın verildiği etkinlikte, okuma-yazma öğrenenlere de sertifikaları verildi. Yeni okuma yazma öğrenen 22 yaşındaki Gürhan Kırbaş’ın okuduğu ’Bayrak’ şiiri büyük alkış aldı. Şölen 10. Yıl Marşı’nın hep birlikte okunmasıyla sona erdi. Kaymakam Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir, şölen sonunda öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek onlarla birlikte halay çekti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2005 Pazartesi 15:16:40
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 18:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?