2
Haziran
2024
Pazar
KIRKAĞAÇ - MANİSA

Sahte Kırkağaç kavunlarına dikkat

Türkiye'nin kavunuyla ünlü Kırkağaç ilçesinde kavun ekimi henüz tamamlanmışken, sahte Kırkağaç kavunlarının ilçede satışa sunulması Kırkağaç Ziraat Odası'nın tepkisine neden oldu.

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, Kırkağaç'ta kavun satışı yapan esnaf ve sergi sahiplerini uyararak, "Kırkağaç kavunun 15 Ağustos'tan önce tarladan çıkmaz. Sattığınız kavunlar Kırkağaç kavunu değildir. Kendi bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Sizlerden kavun alanlar Kırkağaç kavunu diye alıyorlar, oysa Kırkağaç kavunu daha kelek bile yapmadı." diyerek tepki gösterdi.

Başkan Boğaz Ağustos ayının 15 'inden önce Kırkağaç kavunu bulmanın Şubat ve Mart aylarında bulmaktan daha imkansız olduğunu öne sürdü.

2008 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından Kırkağaç kavunu tescil edilmiş olduğundan 15 Ağustos'tan sonra çıkan Kırkağaç kavunlarının üzerine etiket yapıştırılarak satışa sunulacağını belirten Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz, "Kavunumuz tescil edildi. Bundan sonraki aşamada Kaymakamlık, Tarım Müdürlüğü, belediye, Ziraat Odası ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından oluşturulacak bir komisyon ile Kırkağaç'ta yetişen kavunlar kayıt altına alınacak. Bundan sonra sahte Kırkağaç kavunu satışı yapanlara da gerekli yasal işlem yapılacaktır” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 13:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?