18
Mayıs
2024
Cumartesi
KIRKAĞAÇ - MANİSA

Sahte Kırkağaç kavunu kızdırdı

SAHTE KIRKAĞAÇ KAVUNLARI PAZARDA

Manisa'nın kavunuyla ünlü Kırkağaç ilçesinde henüz kavunlar tarladayken büyük marketlerde ve çevre ilçelerde 'Kırkağaç Kavunu' olarak yapılan kavun satışları tepki çekti. Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz'ı kızdırdı.

Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz Kırkağaç ovasındaki kavun tarlarında incelemelerde bulundu. Çevre yolunun alt kısmında Metin Tarhan'a ait kavun tarlasını gezen Başkan Boğaz, "İlçemizde ekilen kavunlar henüz kelek dökmeye yeni yeni başlıyor. Bilindiği gibi bizim kavunumuz 15 Ağustos'tan önce çıkmaz. Bu tarihten önce piyasaya sürülen kavunlar başka bölgelerde ekilen kavunlardır. Belki tohumları Kırkağaç kavununun tohumudur ama Kırkağaç ovasında ekilmediği için sahte Kırkağaç kavunudur.

Biz ilçe olarak eski Belediye Başkanı Rıza Kayadipli döneminde kavunumuza patent alarak tescil ettirdik ama patenti bir işlerlik kazandıramadık. Bu da bizim ayıbımızdır. Umarım yakın zamanda bu konu ile ilgili bir çalışma yaparak etiket bastırıp üreticiye dağıtırız." dedi. Kavun patentinin yürürlüğe girmesi için geçtiğimiz haftalarda Belediye, Ziraat Odası ve Tarım Müdürlüğü'nün katılımıyla bir toplantı düzenlendiğini hatırlatan Başkan Boğaz, "İkinci bir toplantının mutlaka yapılması gerekiyor. Burada alınacak karardan sonra Belediye, Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odamız ve Ege Üniversitesi'nden görevlendirlecek kişilerden oluşacak bir komisyon kurulacak. Buna ilave olarak tarlalardaki kavunları incelemek üzere alt komisyon kurulacak. Kararlaştırılacak etiketlerin kavun tescil belgesinde belirtilen kavun dikim alanlarında olup olmadığının denetimi yapılarak tarla sahiplerine etiket verilecek. Aksi durumda sahteciliğin önüne geçmemiz mümkün değil" diye konuştu.

SAHTE KIRKAĞAÇ KAVUNLARI PAZARDA
SAHTE KIRKAĞAÇ KAVUNLARI PAZARDA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 16:31:02
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 18:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?