30
Mayıs
2024
Perşembe
KÖPRÜBAŞI - MANİSA

AKP kongresi yapıldı

Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde gerçekleştirilen AK Parti kongresinde ilçe başkanlığı görevine Recep Yıldırım getirildi.

AK Parti Köprübaşı ilçe kongresi Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Divan başkanlığını AK Parti İl Başkanı Dursun Ali Yıldız'ın yaptığı kongreye Manisa Milletvekili Recai Berber'in yanı sıra, İl Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Yoğurtçu, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Köprübaşı ilçesinde AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren başkanlık yapan ve kongrede aday olmayan mevcut başkan İdris Mergen veda konuşmasında, “7 yıldan beri bu görevi elimden geldiği ölçüde yürütmeye çalıştım. Artık bu görevi bir başka arkadaşıma devretmenin zamanı geldi. Bu nedenle aday olmadım. Bu bir bayrak yarışıdır. Yeni başkan Recep Yıldırım, bu görevi en iyi şekilde yerine getirecektir. Bundan sonra partinin bir üyesi olarak hizmetime devam edeceğim” dedi. İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ise, “İlçe kongrelerimiz devam ediyor. Köprübaşı ilçesinde İdris Mergen ile seçimlerde başarılı sonuçlar aldık. Bugünkü kongrede ise kendisi aday olmadı. Önümüzdeki yerel seçimlerde Recep Yıldırım ile birlikte çalışacağız. AK Parti 6 yıllık iktidarı döneminde sosyal alanda büyük hizmetler yaptı. Hiç kimseyi aç susuz bırakmadı. Buna rağmen halkımızın refah düzeyini istenilen seviyeye getiremedik. Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimlerde Köprübaşı Belediye Başkanlığı'nı tekrar kazanacağız” şeklinde konuştu.


3 Kasım ile 22 Temmuz genel seçimleri arasında geçen 4.5 yıllık AK Parti iktidarında önemli projelere imza atıldığını belirten AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "22 Temmuz 2007 seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Bu süreçte Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın hizmetleri, AK Parti'nin sesi ve hizmetleri bugün Türkiye sınırlarını aştı. Dünya ülkelerinin dört bir yanına ulaştı. Ülkemizde güven ve istikrarın sağlanması ile yurt dışında çalışanlar yani beyin göçü dediğimiz gençlerimiz artık geriye dönüyor. Türkiye ne kadar güçlü olursa hizmetler o kadar iyi gider” dedi.
Konuşmaların ardında AK Parti İl Başkanlığı, Köprübaşı Belediye Başkanı Ahmet Kışla ve AK Parti Köprübaşı İlçe Teşkilatı tarafından eski başkan İdris Mergen ve yönetimine teşekkür plaketi verildi. 425 delegenin katılımı ile gerçekleştirilen kongrede seçimlere tek liste ile gidildi. Oyların tamamını alan Recep Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Kutlaş, Rafet Yıkıncı, Hakkı Mergen, Murat Kahraman, Adem Güven, Turhan Çeken, Ömer Mergen, Mehmet Eraydın, Veysel Topuz, Ali Kır, Ahmet Ali Tarhan, Muarem Korkmaz, İbrahim Kırılmış ve Yunus Özcan.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 17:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?