2
Mayıs
2024
Perşembe
KÖPRÜBAŞI - MANİSA
Belediye Sayfaları
Nufus
1.319.920
Yüz Ölçümü
13.810
İlçe Sayısı
16
Vali
Nufus
9.851
Yüz Ölçümü
300
Belediye Sayısı
28
Köy Sayısı
0
Kaymakam

Köprübaşı Genel Bilgi

Ege Bölgesi’nde, Manisa iline bağlı bir ilçe olan Köprübaşı, kuzeyinde Gördes, batısında Gölmarmara, güneybatısında Salihli, güneyinde Kula ve Alaşehir, doğusunda da Selendi ilçesi ile çevrilidir. İlçe topraklarını Dibek ve Çomak Dağlarının güney uzantıları, doğusunda Toprak tepe, batısını da Tülüce ve Kayran dağları engebelendirir. Kayran Dağlarının eteklerinde kurulan ilçenin büyük bir bölümü Demirköprü Barajı’nın içerisindedir. Gediz ve Demirci Çayı vadisi ilçenin belli başlı düzlükleridir. İl merkezine 120 km. uzaklıktaki ilçenin yüzölçümü 300 km2 olup, toplam nüfusu 11.591’dir.

İlçede, Akdeniz iklimi hüküm sürmekte olup, Akdeniz iklimi ile kara ikliminin etkisi altındadır. Bu nedenle yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçer.

İlçe ekonomisi tarım ve halıcılığa dayalıdır. Yetiştirilen başlıca tarımsal ürünlerin başında tütün gelmektedir. Az miktarda buğday, arpa ve sebze üretilmektedir. Evlerde bulunan tezgahlarda el halısı dokumacılığı yapılmaktadır. Demirköprü Barajı’ndan ötürü Su Ürünleri Kooperatifi kurulmuştur.

Eski Borlu Kasabası’nın Demirköprü Barajı altında kalmasıyla birlikte halkın bir kısmı, bugünkü Borlu Kasabası’na bir kısmı da Köprübaşı’na gelerek yerleşmişlerdir (1958). 1967 yılında Belediye teşkilatı kurulan Köprübaşı, 1990 yılında Manisa’ya bağlı ilçe konumuna getirilmiştir.


Kenthaber Kültür Kurulu

Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 13:00:07

Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
İLGİLİ SAYFALAR