19
Mayıs
2024
Pazar
KÖPRÜBAŞI - MANİSA

AKP'li vekiller açılışa katıldı

Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde Devlet Hastanesi'nin yeniden düzenlenen labaratuvar ve diş polikiliğini, AK Partili milletvekillerinin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törene AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi ile İsmail Bilen'in yanı sıra İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, hastane personeli ile davetliler katıldı. Davetlilere yeni düzenlemelerle ilgili bilgi veren Köprübaşı Devlet Hastanesi Başhekimi Berrin Erdil, hastanenin labaratuvarının, 2008 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan Manisa İl Özel İdaresi'ne aktarılan 200 bin TL ile kurulduğunu söyledi.

Gerekli olan tüm cihazların yer aldığı labaratuvarda, tüm tahlillerin yapılabildiğini kaydeden Başhekim Erdil, "Laboratuvar cihazlarını deneyimli hemşirelerimizle çalıştırsak da, daha sağlıklı sonuçlar alınabilmesi açısından laboratuar teknisyenlerine ihtiyaç duymaktayız. Zamanla eksik olan teknisyen kadrolarımızın da tamamlanarak 24 saat vardiya şekline dönülmesi ve geceleri de acil tahlillerin yapılabilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır." dedi.

Yeni diş polikiliniğinin de yaklaşık 50 bin TL'ye mal olduğunu açıklayan Başhekim Berrin Erdil, "Bundan sonraki hedeflerimiz arasında, kısa bir süre içinde personel sıkıntımızı çözüme kavuşturarak 30 yataklı olarak kurulan ancak çalışmadığı için 10 yatağa düşürülen hastanemizin tam randımanlı olarak çalışmasına gayret gösterilecek ve eski statüsüne kavuşturulmaya çalışılacaktır. Şu an halen boş olan 4 aile hekimliği uzmanı kadrosu, halk sağlığı uzmanı kadrosu, 1 adet dahiliye uzman kadrosu, 1 adet genel cerrahi uzmanı kadrosu, 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı kadrosu, 1 çocuk hastalıkları uzmanı kadrosu, 5 pratiyen hekim kadrosu bulunmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüz ile koordinasyon sağlanmış ve acil olan kadrolarımız doldurulmaya çalışılmaktadır." şeklinde konuştu.

Bilgilendirmenin ardından AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi ile İsmail Bilen yeniden düzenlenen labaratuvar ve diş polikiliğini hizmete açtılar.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 16:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sait KAVGACI -- TURGUTLU IP: 78.171.253.xxx Tarih : 3.09.2009 12:49:47

Memleketimize yapılan hizmetlere sebeb olanlara teşekkür ederim. Hemşerilerimede hasta olanlara acil şifalar dilerimm. ramazan ayınız mübarek olsun.. selamlar.