18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖPRÜBAŞI - MANİSA

Bir AB projesi daha kabul edildi

KÖPRÜBAŞI'NIN BİR AB PROJESİ DAHA KABUL EDİLDİ

Bugüne kadar kabul edilen Avrupa Birliği (AB) Okul Ortaklıkları ve Gençlik Programı kapsamındaki projeleriyle toplamda 118 bin Euro hibe kazanan Köprübaşı ilçesinin bir projesi daha kabul edildi.

Köprübaşı Kaymakamı Recep Höl yaptığı açıklamada, Köprübaşı Merkez Anaokulu'nun, Comenius Okul Ortaklıkları kapsamında "I love this Game" adlı projesi AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edildi. 2 yıl sürecek projenin koordinatörlüğünü Köprübaşı Merkez Anaokulu'nun yapacağı, projenin diğer ortaklarının İtalya, İspanya ve Bulgaristan'dan okullar olduğu belirtildi. Projenin hibe tutarının ise 13 bin Euro olduğu açıklandı. "Çocuk Oyunları" konulu bu proje sayesinde öğretmenler farklı ülkelerdeki farklı çocuk oyunlarını karşılaştırıp, çocukların gelişimine ve eğitimine katkısını tartışacaklar. Aynı zamanda farklı ülkelerdeki eğitim sistemlerini karşılaştırma şansını yakalayıp okullar arası Avrupa işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunacaklar.

Geçen hafta AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından internet sitesinde ilan edilen Comenius Okul Ortaklıkları 2010 başvuru sonuçlarına göre Manisa'nın il merkezi ve ilçeler dahil toplamda 3 projesi kabul edildi. Bunların bir tanesinin Köprübaşı'na ait olması ilçede sevinçle karşılandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 13:07:04
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 15:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?