25
Mayıs
2024
Cumartesi
KÖPRÜBAŞI - MANİSA

Çilek festivali görkemli başladı

KÖPRÜBAŞI'DA KÜLTÜR, SANAT VE ÇİLEK FESTİVALİ

Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde gelenekselleşen Kültür, Sanat ve Çilek Festivali, görkemli bir şekilde kutlandı.

Bu yıl 11.'si düzenlenen Kültür, Sanat ve Çilek Festivali'ne çevre ilçe ve beldelerden geniş katılım oldu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Zafer Mergen, festivalin tüm Köprübaşı halkına hayırlı olmasını ve birlik, beraberlik içinde yapılması gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Belediye Başkanı ayrıca tüm Türkiye'de satılan ve Rusya, Almanya gibi ülkelere ihraç olan Köprübaşı çileğinin hak ettiği markayı yakalaması için elinden gelen her şeyi yapacağını kaydetti. Festival öğleden önce Mehteran gösterisi ile başladı. Daha sonra akşam Hatipoğlu Stadyumu'nda halk konseri verildi. Halk konserine yerel sanatçılarla birlikte ünlü sanatçı Latif Doğan sahne aldı. Latif Doğan konser öncesi Tadım Pastanesi'nde, İlçe Kaymakamı Recep Höl ve Belediye Başkanı Zafer Mergen ile birlikte sohbet etti. İlçe hakkında bilgi aldı. Latif Doğan Köprübaşı’nın simgesi haline gelen ve konser öncesi Belediye Başkanı Zafer Mergen tarafından ikram edilen çileği çok beğendiğini ve daha önce böyle bir çilek tatmadığını ve bu çileğin Türkiye’nin en iyi çileği olduğunu konser sırasında dile getirdi.

Konser çok renkli ve görkemli havai fişek gösterilerine sahne oldu. Üç gün sürecek olan 11. Kültür, Sanat ve Çilek Festivali’nin başlangıç günü havai fişek gösterileri sona erdi. Daha sonraki günlerde Çilek Yarışması, Çilek Güzeli Yarışması, halka açık ses yarışması ve Özlem Gezer konseri ile devam edecek.

Festival 19 Mayıs'ta saat 13:00’de yine Belediye’nin çocuklar için düzenlediği ücretsiz Hacivat-Karagöz gösterisi ile son bulacak.

KÖPRÜBAŞI'DA KÜLTÜR, SANAT VE ÇİLEK FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:17:01
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 16:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?