31
Mayıs
2024
Cuma
KULA - MANİSA

4 bin kişiye kuş gribi eğitimi

Manisa’nın Kula ilçesinde kuş gribiyle ilgili hastalık belirtileri ve alınması gereken önlemler konusunda 4 bin 500 kişi eğitildi.


İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Kula’daki Serbest Veteriner Hekimler tarafından kuş gribine karşı eğitim çalışması yapıldı. 2 Ay süren ve 7 veteriner hekim, 23 öğretmen ile 8 Müftülük çalışanının görev aldığı çalışmada, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, aile üyeleri, avcılar, ilköğretim okul öğrencilerine hastalıkla ilgili bilgiler verildi. Görevliler, sağlık ocağı, okul, kahvehane ve evleri de ziyaret eti. Toplam 4 bin 500 kişiye Sağlık Bakanlığı ve Tarım Köy İşleri Bakanlığı’nın UNICEF Patentli kuş gribi CD’leri ve rehber kitapçıkları dağıtıldı.


Yapılan çalışmayla kuş gribi hastalığını oluşturan etkenler, hangi hayvanlar aracılığı ile ülkemize ve dünyaya taşındığı, hastalığın bulaşma kaynakları, hayvandan insana bulaşma riskleri, kümes hayvanları beslenmesi sırasındaki riskler anlatıldı. Görevliler, açıkta satılan markasız ambalajsız tavuk eti ve yumurta alınmamasını, mutlaka tavuk eti ve benzeri yiyeceklerin 70 derecenin üzerinde ve 30 dakika süre ile pişirilmesi gerektiğini belirttiler.


İlçe Tarım Müdürü Ali Çırak ise üç kurum ve serbest veterinerler tarafından
ortaklaşa yapılan çalışmanın gayet olumlu geçtiğini bu tür çalışmaların devamlı yapılmasın da fayda olduğunu dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 16:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?