24
Mayıs
2024
Cuma
KULA - MANİSA

Aşçılık kursuna ziyafet gibi final

AŞÇILIK KURSU FİNALİNDE YEMEKLER TANITILDI

Manisa'nın Kula ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Manisa İŞ-KUR tarafından gerçekleştirilen aşçılık kursunu başarı ile tamamlayan 15 kursiyer öğrendikleri yemekleri bir final ile tanıttılar.

Kula Müftülüğü'nde düzenlenen programa Kaymakamı Muzaffer Şahiner de katıldı.

Kursun öğretici ustası olan ilçenin 150 yıllık lokantacılarından Atakan Buruşuk, ”Kursiyerlerimize hem Kula'nın geleneklerine uygun yemeklerini hem de günümüz yemeklerini öğrettik. Artık bundan sonrası kendi becerileri olacak” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevket Akar da yaptığı konuşmada, “Halk Eğitim Merkezi olarak sürekli proje üretiyoruz. İŞ-KUR ile yaptığımız protokol gereği bu kursiyerlerimiz 180 ders saati kurs gördüler ve kendilerine günlük 15'er TL ücret ödendi." diye konuştu.

Kaymakam Muzaffer Şahiner ise İŞ-KUR'dan Kula olarak yeterince yararlanamadıklarını ifade ederek, "2010 yılında daha fazla proje sunarak daha fazla yararlanacağız. Ben bu projede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra Kaymakam Şahiner tarafından usta öğretici Atakan Buruşuk'a teşekkür belgesi ve tarihi Kula evleri maketi verildi.

AŞÇILIK KURSU FİNALİNDE YEMEKLER TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 14:38:02
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 16:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?