16
Haziran
2024
Pazar
KULA - MANİSA

Bakan Eroğlu açılışa katıldı

ÇEVRE VE ORMAN  BAKANI VEYSEL EROĞLU:

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula'da temel atma ve açılış törenine katıldı.

Bakan Eroğlu ve Tanrıverdi, DSİ tarafından yapılan içme suyu sertlik giderme tesisi, atık su arıtma tesisinin temelini atma ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Kula Kent Ormanı açılış törenine katıldı.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, yaptığı konuşmada, Kula DSİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Kula'ya 2011 yılı bütçesi kapsamında İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin yapılması için karar alındığını söyledi. Tesisin yapılabilmesi için gerekli yerlerde kamulaştırma işlemlerinin yapıldığını belirten Aşkın, toplam 7 bin 900 metrekarelik Söğütler altında bulunan gerekli alanda kamulaştırma çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

Konuşmalar esnasında başlayan sağanak yağıştan dolayı izleyiciler alanı boşalttı. Yoğun yağış sebebiyle brandadan akan suya aldırmayan Tanrıverdi, konuşmasını sürdürdü. Tanrıverdi, yaptığı konuşmada "Kula'mız özlemle beklediği içme suyu arıtma tesislerine kavuşuyor kent ormanına kavuşuyor" dedi.

Boş vaatler vermediklerini anlatan Tanrıverdi, şunları söyledi: "2009 yılında yapılan yerel seçimlerden önce vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

ERGENEKON'UN AVUKATI DEĞİLİM

Türkiye'nin başka ülkeler tarafından özenilen bir ülke konumuna geldiğini belirten Tanrıverdi, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin partileri adına önemli olduğunu söyledi. 8 yıldır AK Parti iktidarı döneminde genel başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu söyleyen Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti: "Diğer parti genel başkan yardımcılarının olduğu gibi CD'lerim havada uçuşmuyor. Ben Ergenekon'un resmi avukatlığını yapan biri değilim. Ergenekoncu balyozcu değilim. Ben sadece sizin hizmetkarınız olan evladınız bir kardeşinizim."

İcraatlarıyla konuştuklarını belirten Tanrıverdi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Manisa'da bakanlık yapanlar bir ağaç bile dikemezken eksoz dumanlarını biz yutarken dönüp bakmamışlardı . Şimdi yaşı 70 işi bittikten sonra gelip hizmet sözü veriyorlar inanacak mısınız onlara siz tanıyor musunuz? Yavru muhalefet lideri ses ver Türkiye diyor ses verilmesini istiyor sizler elbet sesinizi verecek ve siz bu sessizliğinizle sandıkta sesinizi ortaya koyacak hizmete ve yola devam diyeceksiniz."

Veysel Eroğlu da, temel atma merasiminde yaptığı konuşmada Türkiye'de 194 baraj ve gölet inşa ettiklerini, 10 milyon dekar alanı sulamaya açtıklarını söyledi. Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye'de çok büyük hizmetlerin yapıldığını, 2023 yılında Türkiye'yi, dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına sokacaklarını, dünyada itibarı artan Türkiye'nin artık başının dik olduğunu ifade etti.

Tesislerin vatandaşların sıhhat ve afiyeti açısından çok önemli olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Su bizim hayatımızdır ve ayrıca buradan temelini atacağımız arıtma tesiside Kula halkına hayırlı olsun."

Bir yerde kanalizasyon atık su arıtma tesisi yoksa, maalesef oralarda sudan geçen salgın hastalıklar olacağını belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaptığımız her yatırım hastane, doktor masraflarını ve ilaç giderlerini azaltır. Sağlık Bakanlığı'nın koruyucu hekimliği hizmetini görüyoruz. Kula'yı kurtaracak olan muhteşem bir Atık Su Artıma Tesisi'nin temelini atıyoruz. En son teknoloji ürünü sistemli tesisini Kula'da kuruyoruz. Biliyorsunuz biz temel attığımız gün açılış gününü söylüyoruz. Çünkü

ben bunun acısını çok çektim. Geçmiş hükümetlerde temel atıldığında 20-25 yıl önce temeli atılıp bitmemiş göletleri biliyorum. Temeli attığımız gün açılış tarih ve saatini veriyoruz."

İçme suyu arıtma tesisinin temel atma töreninden sonra Kent Ormanı açılışına katılan Orman ve Çevre Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindekiler kalabalık davul zurna ekibiyle karşılandı. Bakan Eroğlu, davulculara bahşiş verdi.

Kent Ormanı açılışında da konuşan Eroğlu, devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtiklerini, ormanları asıl sahipleri olan halkın hizmetine sunduklarını, artık sadece büyükşehirlerde değil ilçelerde de kent ormanları kurduklarını belirtti.

İlçe Belediye Başkanlığı başta olmak üzere Kula halkının Kent Ormanlarına sahip çıkacaklarını bugünkü coşkularıyla gösterdiklerini anlatan Eroğlu, "Biz de bu moral ve motivasyonla daha büyük projelerle sizlerin karşısına gelmeye devam edeceğiz" dedi.

Eroğlu, Spil Dağını turizm merkezi yapma konusunda projelerinin hazırlandığını söyleyerek kanserli hastaların bu dağda şifa bulacağını sözlerine ekledi.

ÇEVRE VE ORMAN  BAKANI VEYSEL EROĞLU:
ÇEVRE VE ORMAN  BAKANI VEYSEL EROĞLU:
ÇEVRE VE ORMAN  BAKANI VEYSEL EROĞLU:
ÇEVRE VE ORMAN  BAKANI VEYSEL EROĞLU:
ÇEVRE VE ORMAN  BAKANI VEYSEL EROĞLU:
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2011 Çarşamba 16:26:01
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 01:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?