25
Mayıs
2024
Cumartesi
KULA - MANİSA

Başhekim Çırak emekli oldu

KULA'DA BAŞHEKİM ŞUAYİP ÇIRAK EMEKLİ OLDU

Kula Devlet Hastanesi'nde 7 yıldır başhekim olarak görev yapan Şuayip Çırak emekli oldu. Kaymakam Muzaffer Şahiner, Çırak'a teşekkür plaketi verdi.

Başhekim Şuayip Çırak hastane personelinin yanı sıra Kaymakam Muzaffer Şahiner tarafından hastaneden uğurlandı. Veda öncesi konuşma yapan Kaymakam Şahiner, "Kula'da 4 yıldır görev yapıyorum. 5. yılıma girdim. Kula'ya geldiğimizde problemleri nelerdir diye araştırdık, masaya yatıralım dedik ve bununla ilgili çok ciddi katılımlı bir toplantı yaptık. Bu toplantıda ilk gündeme giren Kula Devlet Hastanesi ek binası oldu. Bizden önce bir girişim olmuş fakat imza kampanyası ile bu durdurulmuş. Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü ve Başhekim Şuayip beyle birlikte bir komisyon oluşturarak dernek kurduk. Hastane çalışanlarımızın fedakarlığı ile birlikte bu problemi çözmeye başladık ve para topladık. Yaklaşık 340 bin TL para toplandı. Ek binanın kaba inşaatı bittikten sonra, diğer kalan kısmı ise valiliğimizin yardımı bitirildi." dedi. Başhekim Çırak'a ilçeye hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Kaymakam Muzaffer Şahiner, "Sayın Başhekimimiz 7 yıldır ilçemizi hizmet ediyor. Emeklilik hayatında ailesi ile birlikte kendisine mutluluklar ve yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

Emekli olan Başhekim Uzman Dr. Şuayip Çırak da yaptığı duygusal konuşmada, "Yaklaşık 3 ay sonra 7. yılımı dolduruyorum. Kula'nın sağlık problemlerini mümkün mertebe halletmek, vatandaşlarımızın daha sağlıklı yaşaması doğrultusunda mücadele ettik. Bize her daim ilgi gösteren, hastanenin ek bina yapımı ve diğer alanlarda bizden desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Sağlık hizmetlerindeki bazı sorunlara dikkat çeken Başhekim Çırak, "Bakanlığımızda Manisa il olarak değerlendiriliyor. İlçe bazında Kula değerlendirilmeye alınırsa buradaki sorunların ortadan kalkacağına inanıyorum. Çocuk hatslıkları uzmanı olarak Manisa'da toplam personel dağılım cetveline göre 100 tane kado var kağıt üzerinde bakıldığında. Bu kadroların yüzde 90'ı dolu gözüküyor. Bakıyorsunuz iç Anadolu, doğu Anadolu bölgelerinde doluluk oranı yüzde 70 gibi görünüyor. Bu aradaki farklardaki boşluklar kırsal bölgedeki ilçelerde görülüyor. İlçe bazında doluluk oranları değerlendirilirse Kula bu sıkıntıdan biraz daha kurtulur." dedi.

Vedalaşmanın ardından Kaymakam Muzaffer Şahiner, Başhekim Şuayip Çırak'a teşekkür belgesi verdi. Başhekim vekilliğini sürdüren Uzman Doktor Leyla Öz Arıcı tarafından hastane personeli adına plaket taktim edilerek pasta kesildi ve toplantıya katılanlara ikram edildi.

KULA'DA BAŞHEKİM ŞUAYİP ÇIRAK EMEKLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 17:20:03
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 12:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?