18
Mayıs
2024
Cumartesi
KULA - MANİSA

Çiftçi borç batağında

KULA ZİRAAT ODASI'NDAN 2010 YILI DEĞERLENDİRMESİ

Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, 2009 yılının ekonomik ve sosyal yönden büyük kayıp olduğunu söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, "Geçen yıldan pek ümitli olmadığımızı söylemiştik, dönüp baktığımızda yanılmadığımızı anladık.” dedi.

Çiftçinin borç batağında olduğunu öne süren Topal, kendilerini dinlemeyen yetkililer yüzünden tarımda sıkıntıların had safhaya ulaştığını iddia etti. Çiftçilerin 4 bankaya birden borçlanır hale geldiğini öne süren Topal, yeni yılın çiftçi açısından olumlu geçmesini ümit ettiklerini söyledi. 2009 yılı içinde yaptıkları çalışmaların tümünde çiftçilerin menfaatlerini ön planda tuttuklarını vurgulayan Topal, "Elbette ki bizleri eleştiren de oldu. Bizler çiftçilerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük. 2009 yılı içerisinde çiftçilerimizin devlet kaynaklarından faydalanabilmeleri ve dönüm başına para alabilmeleri için girişimlerde ve duyurularda bulunduk. Bundan sonra da Kula çiftçilerimizin menfaatleri için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Kula'da çiftçilerin sadece devlet kaynaklarından faydalanmakla yetinmediklerini belirten Topal, "Çiftçilerimizin tarlasında kullanabilmesi için odamızın gelirleri ile bir adet taş kırma makinesi bir adet traktör ve çeşitli tarım aletlerimizi odamız bünyesine alarak çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Tarlalarında doğru işlemlerini yapabilmeleri için uygulamalı eğitim imkanı sunduk. 2010 yılı çiftçimizin altın çağı olmalı. Dilerim ki çiftçimizin yüzü 2010 yılında daha da gülecek. Bizler her zaman buradayız ve çiftçilerimizin menfaatleri için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 13:26:03
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 16:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?