22
Mayıs
2024
Çarşamba
KULA - MANİSA

Çiftçiye 40 bin zeytin fidanı

Kula ilçesinde Tarım Müdürlüğü tarafından iklimi ve toprağı uygun bölgelere dikilmek üzere Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı desteği ile çiftçilere 40 bin zeytin fidanı dağıtıldı. 

Hükümetin tütüne alternafit olarak ürün desteği ve çeşitli teşvikleriyle cazip hale gelen ağaçlandırma projelerine Kula çiftçisinden büyük talep geldi. 

Bunun üzerine bölgede İlçe Tarım Müdürlüğü'nün teknik elemanları tarafından yapılan analizler ve incelemeler sonunda Bayramşah, Hamidiye, Börtlüce, Hayallı, Emre ve Şıhlı köylerine toplam 40 bin adet zeytin fidanı dağıtıldı. 

Zeytinciliğin gelişmesinde önemli katkısı olacak bu destekle ilgili açıklama yapan Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, "Köylerimizde tütüne alternatif olarak uygulanan proje ile yöre çiftçilerimizin gelir seviyesinin artırılması hedefleniyor. İlçe Tarım Müdürlüğümüzün teknisyenleri tarafından çitçilerimize zeytincilikle ilgili bilgiler verilecek. Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti üyelerine, Tarım İlçe Müdürlüğü personeline ve emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 18:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?