25
Mayıs
2024
Cumartesi
KULA - MANİSA

Çocuklar yönetime el koydu

KULA'DA 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ

Manisa'nın Kula ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, kent yönetimi bir süreliğine çocuklara devredildi.

Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner`nin koltuğuna Rafet Üçelli İlköğretim Okulu öğrencilerinden Esra Akça oturdu. Akça daha önceden hazırladığı basın metnini okuyarak Kula'da yapmak istediklerini sıraladı. İlk işinin belediye ile işbirliği yaparak Kula'nın turizm kenti olma yolunda çalışmalara hız vermek olduğunu ifade eden küçük kaymakam, trafik akışının da düzenli olması için çalışmalar yapacağını kaydetti. Bu arada Akça, görevini yapmayı da ihmal etmedi. Kula Emniyet Müdürlüğü`nü arayarak günlük asayiş raporunu alan Akça, kayda değer önemli bir olay olmadığını öğrendi. Emniyet personeline görevlerine başarılar dileyen Akça, daha sonra gazetecilere, "Turizm yolunda ilçemizin gelişmesi için tüm çalışmaları hep birlikte yapmalıyız mesajını verdi. Kaymakam Muzaffer Şahiner de koltuğunu emanet ettiği Esra Akça'ya brifing verdi.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın`nın koltuğuna oturan Fatih İlköğretim Okulu Öğrencisi Zeynep Varol, çevre temizliği ve okul çevresindeki yolların, okul bahçelerinin düzenlemelerinin yapılması konularına dikkat çekti.

Okul Müdürü Süleyman Sagat ,öğretmenleri Çiğdem Demiray ve arkadaşları ile birlikte geldiği belediyede, bir günlüğüne başkan olan Zeynep Varol, Kula için planladığı düşüncelerini şöyle sıraladı: "Okullara oyun parkı yapacağım. Ayrıca parklarda yaz aylarında güvenliği arttırıp insanların buraları daha huzurlu bir şekilde kullanmalarını sağlayacağım. İnsanların alışveriş yaptıkları pazarlardaki hijyene önem vererek onların sağlığını en iyi şekilde koruyacağım." İlçe merkezindeki bazı olumsuzluklara da dikkat çeken Varol, mahalle içlerinde evlerde büyük ve küçükbaş hayvan beslendiğini, bunun çevre sağlığı bakımından uygun olmadığını ifade eden Varol, gereğinin yapılması konusunda zabıta ile Fen İşleri Müdürlüğü'ne talimatlar verdi. Küçük belediye başkanını dikkatlice dinleyen Başkan Selim Aşkın da, bütün mesajların alındığını belirterek Zeynep Varol`a teşekkür etti.

İlçe Emniyet Müdürü Hasan Dedebaşın koltuğuna Kula Anokulu Öğrencisi Akif Özalp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı'nın koltuğuna Kenan Evren İlköğretim Okulu öğrencisi Sabriye Sandallı, Cumhuriyet Savcısı Umut Koç'un koltuğuna Özel Ufuk İlköğretim Okulu Öğrencisi İbrahim Kavas oturdu.

KULA'DA 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ
KULA'DA 23 NİSAN ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 16:21:00
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 17:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?