19
Mayıs
2024
Pazar
KULA - MANİSA

Diyanet-Sen'de Sönmez güven tazeledi

KULA DİYANET-SEN'DE ALİ SÖNMEZ GÜVEN TAZELEDİ

Kula Memur-Sen bünyesinde faaliyet gösteren Kula Diyanet Sendikası yeni temsilcilerini belirlemek üzere seçim yaptı.

Kula Müftülüğü Toplantı Salonu'nda yapılan seçimde, Memur-Sen Başkanı Salim Tosun ve Memur-Sen’e bağlı diğer sendikaların temsilcileri de hazır bulundu.

Seçimden önce Diyanet Sen Başkanı Ali Osman Sönmez yaptığı konuşmada din görevlilerinin ülkesini, ülkemizde bulunan herkesten daha fazla sevmesi gerektiğini, bu anlayışla sendikacılık yaptıklarını belirterek, kendilerine sürekli olarak imamların sendikasını olmayacağının söylendiğini, bunun yanlış bir düşünce olduğunu şu rivayeti anlatarak dile getirdi. "Harun Reşit veziri ile birlikte ata binerek gezintiye çıkar. Gezinti yaparken yaşlı bir adamın ağaç dikmeye çalıştığı gözüne çarpar. Yaşlı adamın yanına yaklaşarak; 'Bu yaşta bu ağacı dikip de ne yapacaksın. Senin ömrün yeter mi bu ağacın büyüdüğünü görmeye' der. Yaşlı adam da şu cevabı verir: 'Evladım bak bu gördüğün ağaçları dikenler bu ağaçların büyüdüğünü görmüşler mi sence, ama ben bu ağaçların gölgesinde serinlerken hep onları düşünüp, onlara dua ediyorum.Yani geleceği ve gelecekteki insanları düşünerek bu ağaçları buraya dikiyorum.' Bu cevabı duyan Harun Reşit yaşlı adama bir kese altın verir. Sönmez, Bu rivayetten hareketle tüm çalışmalarının daha iyi bir gelecek için olduğunu ve hedeflerine ulaşmakta sıkıntı yaşamadıklarını, 2004 yılında Diyanet-Sen olarak yetkiyi aldıklarını o zamanki haklarla şu andaki hakların kıyaslanamayacak derecede olduğunu her gün iyiye ve güzele doğru gittiklerini belirtti. Sönmez, ayrıca ,Sendikanın memleketin ve insanların huzuru için çalışmakta olduğunu ve bu konuda başarılı oldularından da hiç kuşkularının olmadığını vurguladı.

Yapılan hizmetleri anlatan Ali Osman Sönmez, kavga ve gürültüden uzak olduklarını hoşgörü ve sevgi ortamı içerisinde problemlerin çözümü için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Tek liste halinde yapılan seçimde Ali Osman Sönmez ve ekibi 38 oy alarak yönetim kuruluna seçildiler.

KULA DİYANET-SEN'DE ALİ SÖNMEZ GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 15:32:01
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 23:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?