27
Mayıs
2024
Pazertesi
KULA - MANİSA

Engelli muhtarın çalışma azmi

ENGELLİ MUHTARIN ÇALIŞMA AZMİ

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Kavacık köyünün muhtarı H. Hüseyin Karaaslan, yürüme engelli olmasına rağmen bir anını boş geçirmeden çalışkan kişiliğiyle büyük taktir topluyor.

"Halka hizmet, Hakk'a hizmettir" inancıyla girdiği son yerel seçimlerde muhtar seçilen H. Hüseyin Karaaslan (47), hizmet etmeyi çok sevdiği için muhtar olduğunu söyledi. Bugüne kadar hiç evlenmeyen ve annesiyle yaşayan Muhtar Karaaslan, "İnsanları çok seviyorum. Bu sevgimi, en güzel şekilde hizmete dönüştürebileceğim yer muhtarlıktır. Bu nedenle muhtarlığa aday oldum. Tek bir amacım var, o da hizmet etmektir." dedi.

Bu güne kadar hep insanlara faydalı olabilmek için mücadele ettiğini belirten Karaaslan, "10 yaşında geçirdiğim kaza sonucu koltuk değneklerine bağlı kaldım. Engelli olmak, hizmet etmeğe engel değildi. Bir köşede oturup, hayata küsmek bir şey ifade etmezdi. İnsanın içinde yeter ki 'İnsan sevgisi' olsun. Benim en büyük sermayem, yaradanı ve yaradılanı sevmektir. Ben bu sermayem ile yola çıktım. Vatandaşlarımın da bana güveni sonucu muhtar seçildim." diye konuştu.

Seçimlerin ardından zaman kaybetmeden köyün sorunlarına çözüm arayışına başladığını aktaran Muhtar H. Hüseyin Karaaslan, "İlk olarak köyün problemlerini çözmek için proje üretmeye başladım. Köyümüzün içinden geçen yolun genişletilmesini ve parke taş döşenmesini sağladım. Köyümün sorunlarını iyi biliyorum. İlgili resmi daireler, kurum ve kuruluşlarla iyi diyalog ve iş birliği içerisinde köyümün mecvut problemlerini çözmeye çalışıyorum." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 15:34:04
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 16:46:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?